3 juni, 2013

50 m aluminiumyacht med svepande linjer

Holländska Heesen Yachts sjösatte nyligen den här 50 m långa och mycket exklusiva yachten byggd helt i aluminium. Det är en halvplanande motoryacht som döps till ”Crazy Me” med inspiration från designern Gary Grant, enligt yachtens ägare.

”Crazy Me” har långa, svepande linjer från för till akter som gör att hon ser elegant ut. Designen är också gjord för att yachten ska vara lätt att känna igen.

Ett av de nya grepp som konstruktörerna har tagit till är att de har använt format glas på många platser, något som var typiskt för båtens designer. Förutom att glaset är starkt tillför det extra ljudisolering och ger god sikt runt om.

För inredningen svarar den italienska designern Cristiano Gatto, som även han har använt sig av svepande linjer och modern design.

Den mest spektakulära delen ombord sägs vara på soldäck, där en enorm glasbottenförsedd pool gör att ljus kan komma ner till huvuddäcks sittytor. Här finns även ett extremt ljudsystem designat av ägaren.

– Det här är en av de finaste yachter som någonsin har levererats i Europa, säger ägarens representant, Alex Banning på SuperYachtsMonaco.

Vem som har köpt båten framgår dock inte av pressinformationen.
”Crazy Me” kommer nu att genomföra en rad tester på Nordsjön innan det är dags för leverans senare i juni.

Tekniska data
Skrov: Halvplanande skrov med två propellrar
Skeppsarkitekt: Van Oossanen / Heesen Yachts
Exteriör design: Gary Grant Design
Interiör design: Cristiano Gatto Design
Klassificering: ABS A1 Yachting Service AMS
Skrov: Aluminium
Överbyggnad: Aluminium
Gäster: 12
Kabiner: Ägarkabin, en VIP-kabin, fyra dubbelhytter
Längd ö a: 50,00 m
Bredd: 10,00 m
Max fart (50% last): 21 knop
Huvudmotorer: 2 x MTU 16V 4000 M93L
Info: www.heesenyachts.nl