26 november, 2013

Mer segling i Båtliv med Svensk Segelsport

Båtliv, som är Svenska Båtunionens medlemstidning, utökas med ännu fler sidor om segling. Det blir verklighet när Svenska Seglarförbundets (SSF) sidor Svensk Segelsport publiceras i Båtliv från och med nummer 1–2014.

Bakgrunden är att tidningen Segling läggs ned. Därför flyttas SSF:s sidor Svensk Segelsport till Båtliv, till att börja med under en testperiod på tre nummer.

– Svenska Seglarförbundet har länge haft en egen sektion i tidningen Segling. Som de flesta säkert känner till, läggs tidningen ner och vi vill tacka för ett fruktsamt samarbete under många år, säger Lena Engström, SSF:s ordförande.

– Sedan tidningen startade 1979 har Segling varit en viktig kanal för alla oss som älskar segling och båtliv och en pålitlig källa till information och värdefulla tips.

För tidningen Båtliv är detta också en möjlighet att ytterligare bredda det båtliv som tidningen beskriver.

– Genom att öppna tidningen för sidor med information om svensk segling på ett mer etablerat sätt kan vi ge Båtlivs stora läsekrets aktuell information om vad som händer i Seglarsverige, säger Lars-Åke Redéen, Båtlivs chefredaktör.

I och med detta ser SSF på nya kanaler för att nå ut till Seglarsverige. Eftersom många klubbar inom SBU även är anslutna till SSF, är tidningen Båtliv ett bra alternativ för att nå ut till samma personer som tidigare.

– Vi startar med en testperiod om tre utgåvor för att sedan utvärdera hur vi går vidare. Båtlivs redaktion har länge planerat att ändra layout på tidningen och det kommer att sammanfalla med den utgåva som SSF ingår i för första gången, säger Lena Engström.

Båtliv har en TS-kontrollerad upplaga på 143 000 exemplar sex gånger per år. Tidningen distribueras hem till alla medlemmar i SBU:s båtklubbar

Kommentarer

Saknaden 22:46:59 2014-01-19

Men vad är det man läser?
Trodde att organisationerna sagt hej då till varandra. Snacka om att gå tvärs emot ett demokratiskt beslut.
Skandal!?

Båtlivs redaktion 11:19:09 2014-01-21

Tack för din kommentar.
I normala fall får man använda anonyma kommentarer, men i sådana här fall bör kommentarerna för trovärdighetens skull skrivas under med skribentens namn.