20 maj, 2013

Nacka Strand nästa anhalt för Volkswagen X-35 Cup

Startskottet för säsongen har gått och Volkswagen X-35 Cups Grand Prix 2 hålls i Nacka Strand i helgen. En distanssegling kommer att genomföras som traditionsenligt består av den klassiska kappseglingen Lidingö Runt. På söndagen hålls bankappseglingar på Nacka Strand Sail Arena.

Tio båtar är anmälda och alla är taggade till max. Nu återstår det att se om Volkswagen Sailing Team kanförsvara titeln från förra året som snabbaste X-35 runt Lidingö.

Förra året stod Team Rio som vinnare för det Grand Prix som gick i Nacka Strand med 13 poäng. Tätt följt av Escape Racing Team med 14 poäng och Team Swallow med 15 poäng.

Den här helgen kommer mycket att hända i hamnen i Nacka Strand då det även Seaside Weekend kommer att hållas. Man kommer att ha möjlighet att vara med i SUP Paddle Board Race där man kan utmana kompisar i Stand Up Paddling. Restaurant J kommer att ha en After Sail med DJ både på fredag och lördag klockan 16.00. På lördag bjuds det på BBQ ute på bryggan klockan 18.00.

Whyshore tillsammans med Nacka Strand Yacht Club står som arrangör även för detta Grand Prix som ska hållas i Nacka Strand. Racen går nu i helgen 18-19 maj med X-35 start klockan 10.30 vid Lidingöbron på lördagen och 10:00 på Nacka Strand Sail Arena på söndagen.