3 maj, 2013

Ny aktör ska underlätta båtlivet på Västkusten

Boatmanager-gruppen är specialiserade på service- och eftermarknad för fritidsbåtar med ambitionen att bli absolut bäst i Sverige på att ta hand om fritidsbåtsägarna. Första steget i detta arbete är dagens förvärv av de två verksamheterna Drevia i Lysekil och Mitab:s fritidsbåtsverksamhet i Göteborg.

Målet är att skapa en verksamhet som på ett effektivt sätt kan bidra till ett maximerat båtutnyttjande under den svenska fritidsbåtssäsongen.

– Boatmanager är svaret på det som vi själva har saknat i båtlivet; en ambitiös och professionell serviceverksamhet för fritidsbåtar. Vår verksamhet måste ligga steget före och säkerställa att du som båtägare får ut maximalt av ditt båtliv, eftersom tiden att nyttja sin båt här i Sverige är relativt begränsad. Genom att leverera högsta tillgänglighet och bästa kvalitet i våra tjänster vill vi göra båtlivet tryggt och bekvämt hela året. Det tycker vi är nyckelfaktorer hos en riktigt bra ”boat manager”, säger Stefan Bohlin, grundare och VD för Boatmanager.

Den 2 maj förvärvade Boatmanager två av landets starkaste varumärken inom branschen för fritidsbåtar på Västkusten – Drevia och Mitab med fulla Volvo Penta auktorisationer. Partnerskapet med Volvo Penta kommer att vidareutvecklas och det utgör en viktig pusselbit i Boatmangers strategiska utveckling.

– Vi har en spännande resa framför oss där vår ambition är att successivt förbättra vårt erbjudande och vår leverans till landets alla fritidsbåtägare. Vårt totala fokus framöver är att ta tillvara all den utvecklingspotential som finns i vår verksamhet specifikt och i branschen generellt.

– Till säsongen 2014 räknar vi med att kunna leverera fullt ut enligt den förväntan vi själva, som fritidsbåtägare, har på en verksamhet som vår. Vi är fullt medvetna om att vi har många utmaningar framför oss men också minst lika många möjligheter. Det är just därför vi gett oss in i den här branschen, säger Stefan Bohlin.

Bilden är från Lysekil sommaren 2012.

Info: www.boatmanager.se