3 maj, 2013

Halverad skärgårdstaxa i Stockholm under lågsäsong

Alliansen i landstinget är överens om att halvera taxan på Waxholmsbolagets turer under lågsäsong. Det är ett viktigt steg för att förlänga besökssäsongen och stärka skärgården som besöksmål, säger Gustav Andersson (C) skärgårdslandstingsråd.

Just nu pågår ett unikt projekt i samarbete mellan skärgårdskommunerna, landstinget, besöksnäringen och Tillväxtverket för att utveckla och förstärka Stockholms skärgård till en mer attraktiv turistdestination. I landstingets budget som presenteras inom kort görs ytterligare satsningarna genom den halverade taxan under lågsäsong.

– Landstinget bidrar sedan tidigare med finansiella medel och med den nord-sydliga tvärförbindelsen som sjösätts 2014. I den här budgeten finns alltså ett ytterligare smörjmedel för besöksnäringen, säger Gustav Andersson (C).

– Att förlänga säsongen är helt avgörande för att besöksnäringen ska kunna investera, utvecklas och skapa fler jobb. Med den halverade skärgårdstaxan under lågsäsong hoppas vi kunna bidra till fler besökare höst, vinter och vår, säger Gustav Andersson (C).

Den halverade taxan införs på försök redan 1 oktober i år, och gäller fram till sista mars 2014. Efter det väntar en utvärdering av försöket.

– En livskraftig besöksnäring är avgörande för levande skärgårdssamhällen. Hur vi kan skapa utvecklingskraft i skärgården långsiktigt och hållbart är hela tiden Centerpartiets fokus, säger Gustav Andersson (C).