3 maj, 2013

DB Schenker sponsrar Stena Match Cup Sweden

DB Schenker går in som partner till Stena Match Cup Sweden, Sveriges största årliga internationella seglingsevenemang. De är det senaste i en lång rad företag som sett evenemangets unika potential som mötesplats och DB Schenker blir samtidigt en stor resurs för logistikarbetet kring evenemanget.

Stena Match Cup Sweden är idag ett av Sveriges största publika idrottsevenemang och fortsätter att växa såväl sportsligt som medialt. Det är en av flera deltävlingar i världscupen i matchracing, Alpari World Match Racing Tour och många av seglingssportens största namn har deltagit sedan starten 1994. I sommar återvänder seglingseliten bland både damer och herrar till Marstrand.

DB Schenker är ett av landets största logistikföretag med 4000 anställda i Sverige. Med ett huvudkontor i Göteborg och ett engagemang i seglingsporten sedan tidigare, är det ett naturligt steg att satsa på en av sommarens höjdpunkter på västkusten.

– Vi på DB Schenker ser mycket positivt på vår nya satsning som Logistics Supplier Partner till Stena Match Cup Sweden. DB Schenker har tidigare varit engagerade i Volvo Ocean Race samt Dam VM i matchracing så kopplingen till seglingsevenemang har funnits länge. Att vara med i ett evenemang som detta ger oss stora möjligheter att bygga framtida kontakter och träffa både nya och gamla kunder i en trevlig miljö. Vi ser även fram emot att kunna ge våra medarbetare och deras familjer en härlig dag tillsammans, säger Bosse Hallams, Marknadsdirektör DB Schenker.

Jan Torstenson är VD på Brandspot, som arrangerar Stena Match Cup Sweden tillsammans med GKSS sedan 2007, och enligt honom blir DB Schenkers expertis en stor resurs för arbetet med evenemanget.

– Vi ser fram emot att samarbeta med DB Schenker för att de som partner till fullo ska kunna använda evenemanget som den unika mötesplats det är. Samtidigt kommer deras kunskaper vara en hjälp för oss i den utmaning som det innebär att arrangera ett evenemang med över 100 000 besökare på en ö.
Inför årets upplaga av Stena Match Cup Sweden förlängde Stena Sfären sitt kontrakt som titelsponsor. Dessutom har Volvo Personvagnar och Turkish Airlines anslutit till gruppen huvudpartners där också Handelsbanken, PelleP, World Childhood Foundation, GP och Alpari ingår. Stena Match Cup Sweden 2013 seglas 1-¬6 juli.

Info: http://www.stenamatchcupsweden.com/