15 april, 2013

Första bilderna på nya Fairline Targa 48 OPEN

Det engelska motorbåtsvarvet Fairline har presenterat de första bilderna på sin nya modell Fairline Targa 48 OPEN. Det är en rymlig och välutrustad båt i Medelhavsstil. Motorerna är två stycken Volvo Penta IPS.

Den rådande designtrenden för motorbåtar är att bygga stora och öppna båtar med mycket ljus och gott om plats. Uterummet på båten är i centrum med “sociala utrymmen” som den kanske viktigaste ingrediensen. Det ska finnas plats för en familj att vara ute med båten, men det är minst lika viktigt att goda vänner också kan följa med och helst bo lika bra ombord som hemma.

Den helt nya Fairline Targa 48 OPEN har gott om plats. Ändå är detta en relativt komptakt båt på 14,73 m, vilket är måttligt i det segment som Fairline befinner sig.

Båten har bland annat en stor midkabin med en soffa (tillval) som kan förvandlas till en extrabädd. Det finns även en till stor kabin under däck, även den försedd med en extrabädd för den som har barn med sig ombord. Den som vill kan få en tredje kabin eller – om han eller hon så önskar – ett fullutrustat pentry med kyl och frys under däck.

Stora panoramarutor släpper in ljus och rymd i båten. Det finns även en stor solbädd och en ordentlig badplattform, som är höj- och sänkbar.

Tekniska data
Längd:14,73 m
Bredd: 4,33 m
Kojer:4-7
Vikt: 13 000 kg
Bränsletankar: 1 350 liter
Vattentankar: 440 liter
Motorer: 2xVolvo Penta IPS600 D6-435 Diesel 435 hk vardera
Garage för Williams 285 Jet RIB
Info: www.fairline.com