12 april, 2013

Nytt båtägande med fullservice och båtpooling

Agapi fortsätter att utveckla svenskt båtliv och lanserar Agapi Services Glöm båtskrapor, jakt på båtplats och drevhusoljor. Med start i april lanseras Agapi Services – en familj av tjänster som erbjuds ihop med nya Agapi 750. Syftet är att ge en ny generation båtägare vad de helst av allt vill ha – maximalt med frihet och tid på sjön.

Pressmeddelande:

Agapi Services erbjuder lösningar för allt annat – underhåll, service, förvaring, försäkringar och finansiering. Allt utifrån båtägarens önskemål och i form av en fast månadskostnad. Agapi Services förenklar även ägandet för företag och för dela båt med vänner blir nu ett mycket smidigt och kostnadseffektivt alternativ tack vare Agapi Services lösningar står är att komma överens om vem som ska ha båten när.

Agapi Services erbjuds till att börja med på Rindö nära Vaxholm och på Långholmen mitt i Stockholm city. Tjänsten sker i samarbete med auktoriserade Agapi Service Partners, bland annat Promarina som driver högkvalitativa marinor, gästhamnar och vinterförvaringar runt om i Sverige och Polen.

Båtegenskaper som reducerar kostnader
Agapi 750 väckte nyligen stor uppmärksamhet på världspremiären under båtmässan Allt om Sjön i Stockholm.

Båten innebär ett innovativt nytänkande inom konstruktion, design och produktion och förenar tre båtar i en – pre- barhet, i förhållande till storlek och användningsområde, ger avsevärt reducerade kostnader jämfört med konventionella båtar i samma storleksklass. Båten förvaras normalt på land vilket innebär minimalt underhåll. Sjösättning för konventionella båtar är annars en krävande aktivitet och en betydande utgift.

En Agapi 750 sjösätts på några minuter och en normal säsong är inkluderad i priset. Fullservicetjänsten som erbjuder sommarförvaring, vinterförvaring inklusive tvätt och konservering, försäkring och motorservice kostar från cirka 3 300 kronor i månaden.

Till detta kan sedan ytterligare tjänster som utbildning kopplas. med Wasa Kredit vilket ger nedanstående pris per månad.
Antal ägare Båtkostnad Fullservice Totalpris
(180 mån) (ink moms)
1 5 932 3 300 9 232
2 2 966 1 750 4 716
3 1 980 1 200 3 180

Mer nytänkande
Ytterligare en Agapi-innovation är att varje båt nu får sin egen sida, ”Din Båt”, på Agapis hemsida. Här, i ”molnet”, förvaras båtens alla manualer, serviceböcker, etc. som är direkt relaterade till den specifika båten och kunden. Detta underlättar avsevärt för både kund, de kunder som delar på en båt, servicepartner samt även framtida kunder då båtens historik alltid finns dokumenterad och enkelt tillgängling.

– Enligt en undersökning gjord av Sweboat är en ny typ av båtägare på väg att växa fram. En ny generation som delar kärleken till vatten och hav med den äldre men som vill ha ett enklare och roligare båtliv, säger Peder Asplund, VD för Agapi.

– Vi vill hinna med så mycket som möjligt under vår lediga tid. Det ställer nya krav på både båten och på båtägandet där enkelhet kombinerat med större möjligheter att uppleva blir allt viktigare. Vi är även mer miljömedvetna än tidigare generationer.

– Med Agapi Services gör vi detta båtliv möjligt utan de besvär och skyhöga kostnader som normalt förknippas med större familjebåtar. En fantastisk båt, service och underhåll omhändertaget, en månadskostnad, en ansvarig säljare och en ansvarig servicerepresentant, all dokumentation uppdaterad digitalt i molnet. Enklare kan båtägandet inte bli.

Agapi Boating AB är ett svenskt bolag grundat 2006. Vår vision är att skapa en helt ny typ av båtliv med fokus på frihet, enkelhet och miljövänlighet. Med lanseringen av Agapi 900WA år 2009 började vi ta ut en ny kurs för svenskt båtliv. 2010 tilldelades företaget utnämningen ”Rookie of the Year” av en av Sveriges båttidningar.

Bilden:
Agapi 750 på Allt för sjön 2013.