19 mars, 2013

Käringöns Hafsbad öppnar vid ”Ö-viken” på Käringön

Under namnet ”Käringöns Hafsbad” kommer det nu äntligen att bedrivas verksamhet i Ö-viken. Bakom satsningen står Liselott Ekblad, Dan Johansson & Jan Jonsson, samtliga husägare i Ö-viken. Vi har förvärvt Hamnanläggningen, Bastubyggnaden på skäret, samt Konferensdelarna i bottenplanet av Brf Badviken.

Färdigställande av lokalerna kommer att påbörjas inom kort och beräknas bli klara före sommaren. Bastu har legat i planen ända sedan området projekterades och en SPA inspirerad Bastu kommer att finnas, med däck ut till havet, samt trappa ner i vattnet. Här blir också plats för en Relax/Mötesrum.

Ett stort konferensrum kommer att färdigställas i den stora byggnaden, med plats för ca 50 personer. Här kommer också att finnas full IT utrustning med Wifi, Projektor, Ljudanläggning, samt möjlighet till Videokonferenser. Ett kök kommer också att finnas.

Detta innebär att större konferens-sällskap nu kan konferera på Käringön, vilket gör ön mer levande under lågsäsong. Vårt mål är att samarbeta med många av företagen på ön, bl.a Petersons Krog, där Lars ser väldigt positivt på hela vårt koncept.

Tanken är att förutom konferensgäster kunna erbjuda samtliga ö-bor att kunna använda Bastun och planen är att från hösten anordna någon typ av Bastukvällar. Konferensrummet blir också möjligt att hyra till utställningar, privata fester etc.

Satsningen går hand i hand med ”Destinationsutveckling Käringön” och arrangörerna är övertygade om att detta kommer att ge många fler besökare till Käringön, främst under lågsäsong. Detta kommer hela ön och många av företagen till gagn.