19 mars, 2013

Världsvattendagen uppmärksammas på Aquaria 21 mars

Hur mår egentligen vattnet i Östersjön? I veckan får vetgiriga besökare på Aquaria svar på den frågan. Torsdagen 21 mars berättar forskare vad som döljer sig under havsytan. Då kommer bland annat doktoranden Ellen Schagerström att rapportera live från havets botten. Evenemanget arrangeras med anledning av Internationella Världsvattendagen 22 mars.

Torsdagen 21 mars bjuder Naturvetenskapliga fakulteten vid Stockholms Universitet in skolklasser och besökare till Aquaria för att uppmärksamma Internationella Världsvattendagen. Flera aktiviteter kommer att äga rum under dagen i syfte att belysa vikten av rent vatten. Målsättningen är att väcka nyfikenhet och att engagera en ung målgrupp att bli mer miljömedveten.

En av de forskare som kommer att vara på plats den här dagen är Ellen Schagerström, doktorand vid Stockholms Universitet. Ellen kommer denna dag att genomföra flera dyk i vattnet utanför Aquaria för att rapportera live om vad som döljer sig under ytan.

Program på Aquaria 21 mars
kl. 10:30 Invigningsdyk av Ellen Schagerström
kl. 11:00 Matning av djuren på Aquaria
kl. 12:00 Dyk av Ellen Schagerström

Mellan kl. 10:00-13:00 sker en rad spännande aktiviteter. Bland annat har besökare möjlighet att göra experiment i vatten tillsammans med Naturens Hus. Hela programmet finns på: http://aquaria.se/sv/Aktuellt/

Internationella Världsvattendagen hålls årligen den 22 mars. Första initiativet till en internationell dag att fira vatten togs vid FN:s konferens om Miljö och Utveckling i Rio år 1992.