13 mars, 2013

Norstedts stora bok om segling

Segling har blivit enklare och mer tillgängligt än någonsin tidigare. Det vimlar av bra begagnade båtar på marknaden som man inte behöver vara miljonär för att köpa. Utvecklingen av elektronik, segel och säkerhetsutrustning ökar tillgängligheten ytterligare. Ambitionen bakom Norstedts stora bok om segling är att öppna upp sporten för nya seglare och att göra det roligare för dem som redan är seglare.

Norstedts stora bok om segling är standardverket som ger dig de baskunskap du behöver för att hantera en stor eller liten segelbåt och mycket mer som gör det både roligare och säkrare att vistas på sjön. Segling presenteras lätt, tillgängligt och pedagogiskt, illustrerat med över 700 teckningar och fotografier tagna i skandinaviska farvatten.

Innehållet sträcker sig från grundläggande begrepp som navigation och manövrering av båt till segel- och riggtrim och segling i hårt väder. Det finns även en sektion om jollesegling, både för nybörjare och rutinerade seglare, samt djupgående skildringar av kappsegling, även för erfarna kappseglare. En bok att växa med och som fortsätter att utveckla dig som seglare en lång tid framöver.

De norska upphovsmännen har båda bakgrund som kappseglare och senare journalister, författare och fotografer med inriktning på segling.