8 mars, 2013

Berntsson Sailing Team byter namn till Stena Sailing Team

Johnie Berntsson med besättning byter till Stena som ny huvudsponsor till teamet. Målsättningen är att skapa ett mycket konkurrenskraftigt team med matchracingseglare.

– Stenas sponsring gör det möjligt för oss att i dagsläget kombinera vanligt civilt liv med ambitiösa seglingsinsatser. I framtiden är vi förstås inte främmande att lägga ännu större fokus på seglingen. Nu ser vi fram emot VM serien och sommarens tävlingar i Marstrand under Stenakoncernens sponsorskap, och vi satsar hårt på ännu bättre resultat, säger en nöjd Johnie Berntsson, skeppare i Stena Sailing Team.

– Vi presenterade samarbetet officiellt på Meetingspoten under båtmässan i Göteborg och vi är säkra på att vi kommer att vara ett mycket starkare team med Stena och övriga fina sponsorer i ryggen, säger Johnie.

Stena går in i ett partnerskap tillsammans med etablerade och namnkunniga samarbetspartners såsom PelleP, Stenungsbaden Yacht Club, SEB, Advance, Fam. Wikander med flera.

– Det är med stor stolthet vi representerar Sverige och våra engagerade sponsorer i en säsong där vi känner att vi kommer att ligga i den absoluta toppen på Touren, fortsätter Johnie.

Att Stenakoncernen nu engagerar sig i Teamet kan ses i ljuset av att vilja komma närmare det rent sportsliga som är en viktigt del i deras strategiska satsning på just seglingen i koncernens långsiktiga satsning på Stena Match Cup i Marstrand.

– Vi har i Johnie Berntssons Team funnit ett seriöst satsande matchracinglag som vi tror att med vår hjälp kan bli än mer framgångsrika i sin satsning, säger Lena Alvling, Event & Marknadschef, Stena som tillsammans med Lovisa Andersson, Stena Metall och , driver Sfärens gemensamma eventgrupp.

I och med bildandet av Stena Sailing Team har Stenakoncernan ett framgångsrikt lag att samlas kring under hela 2013, och inte minst i Marstrand.

I Johnie och hans besättning får vi ett gäng härliga killar med sinne för det sportsliga med stor social kompetens som vi kan lita på i ”vått som torrt” som kommer att vara bra ambassadörer för hela Stenasfären sa´ Anders Jansson, Koncernchef Stena Metall, samt Ulf G. Ryder, initiativtagare till Stenas seglingssatsningar, när de båda presenterade Stena Sailing Team på öppningsdagen av Båtmässan i Göteborg .

Stenasfären är en av Sveriges största familjeägda företagsgrupper med fokus på Färjelinjer, Rederi, Offshore Drilling, Fastigheter, Finans, Stena Adactum samt återvinning, miljö och handel inom Stena Metallkoncernen. Sfären har drygt 20 000 anställda och en omsättning på 60 miljarder SEK.

Stena Sailing Team och Johnie Berntsson får återigen förnyat förtroende och tilldelas ett Tourkort för 2013.
Stena Sailing Team presenterades idag som en av de 8 innehavarna av VM tourkort 2013 när Alpari World Match Racing Tour idag presenterar tourkortsinnehavarna i VM serien 2013. Detta är ett viktigt erkännande och förtroende för Teamet som gör att de kan fokusera på att köra hela VM-serien.

Tävlingarna startar i maj och avslutas i december. Första tävlingen är i Tyskland och då är Stena Sailing Team på plats, förberedda på att kämpa om en guldmedalj i VM 2013.

– Det är guld som gäller för oss nu, säger en taggad Johnie Berntsson. Teamet har nu satsat på VM-serien under två år och nått en bronsplats i VM som bäst i 2011. Sedan tidigare är teamet guldmedaljörer i SM, NM, EM.

Se kort intro film om Alpari World Match Racing Tour:
http://youtu.be/YwV0UjgFHoY

2013 Alpari World Match Racing Tour kalender:
Stage 1: May 15 – 20 – Match Race Germany, Langenargen, Germany
Stage 2: May 28 – June 2 – Korea Match Cup, Gyeonggi, South Korea
Stage 3: July 1 – 6 – Stena Match Cup Sweden, Marstrand, Sweden
Stage 4: Aug 6 – 11 – Chicago Match Cup, Chicago, USA
Stage 5: Sep 17 – 21 – Dutch Match Cup, Lelystad, Netherlands
Stage 6: Oct 7 – 13 – Argo Group Gold Cup, Hamilton, Bermuda
Stage 7: Dec 2 – 7 – Monsoon Cup, K.Terengganu, Malaysia
Stena Sailing Team – förstauppställning 2013

I och med att Stena kommit in som ny huvudsponsor i teamet ändras förutsättningarna en hel del. Tills nu har man byggt upp ett brett Team med flera toppseglare som har växlat av vid olika event. Nu kan Teamet fokusera och smalna av truppen till en första uppställning som består av 5 personer. De nya möjligheterna innebär att några i besättningen kan åta sig att segla alla event då det nu finns bättre förutsättningar för en större satsning för var och en.

– Vi har under två år byggt upp ett starkt team med nio stycken topp matchracingseglare, säger Johnie. Nu har vi med detta material som utgångspunkt, fokuserat på att segla med färre personer som innebär att vi kan bli mer samspelta och därmed hoppas öka vår prestation. Dessutom har vi, om det skulle behövas, möjlighet att plocka in toppseglare vid behov, som dessutom tidigare har seglat med oss i Teamet, avslutar Johnie.

I första uppställningen kommer teamet att bestå av:
Johnie Berntsson, skeppare
Johan Barne, taktik
Oscar Angervall, trim
Martin Berntsson, pit
Björn Lundgren, fördäck