7 mars, 2013

Whyshore ny agent i Sverige för Nautor’s Swan

Nautor’s Swan är ett av världens starkaste varumärken inom båtbranschen. Drygt 2.000 båtar av ett sjuttiotal modeller har tillverkats sedan starten 1966. Whyshore med Klabbe Nylöf vid rodret kommer framöver att representera Nautor’s Swan i Sverige.

Fokus för den nya Swan verksamheten i Sverige kommer att ligga på att skapa mervärde åt de existerande svenska Swan ägarna samt att aktivt erbjuda information om de intressanta nya Swan modellerna. Utöver försäljning av nya Swan segelbåtar kommer verksamheten att omfatta såväl förmedling av begagnade Swan båtar som charterverksamhet. En speciell tonvikt kommer även att ges till olika aktiviteter för Swanägare inom ramen av Club Swan och Club Swan Sweden.

”Vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften att ta på oss det ansvar som namnet Swan påbjuder vad beträffar att leverera kvalitet såväl i produkerna som i den service Swanägarna förväntar sig. Dock vet vi att vår affärsidé i kombination med vår erfarenhet av internationell segling är ett stort steg framåt för Swan i Sverige. Swan har värden som Whyshore gärna förknippar sig med och mer än gärna hjälper till att förmedla till den svenska marknaden” säger Klabbe Nylöf på Whyshore
En av målsättningarna för verksamheten 2013 är att presentera en ny Swan 60 till de svenska vattnen under sommaren 2013 och med den delta i några av de största havskappseglingarna i Norden. Den nya Swan 60 modellen är en intressant båt för bekväm cruising i våra vatten och framför allt en fantastisk båt för internationell kappsegling.

”Vi är mycket glada över att få med Klabbe och hans team i Swan-familjen. Vi är övertygade om att den breda erfarenhet som Klabbe har från såväl kappsegling som cruising kommer att medföra en frisk vind för Swan i Sverige. Utöver den aktivitet som vi ser att han kommer att medföra till existerande Swan ägare i Sverige, ser vi givetvis även fram emot att få se nya Swanar segla bland de många fina äldre Swanar som redan seglar i de svenska vattnen”, säger Joakim Hildén, Area Manager Europe and Russia, på Nautor’s Swan.

Foto:
SwanLine – Swan 80S. Foto: Nautor’s Swan – Kurt Arrigo 2012.