7 mars, 2013

Hyundai SeasAll utmanar Volvo Penta i motortest

Tidningen Båtnytt har gjort ett motortest i 170-hästarsklassen där Hyundai SeasAll D170S utmanar Volvo Penta D3-170 i en hård och jämn match där två Tärnskär 24 användes som test båt.

Sammanfattningsvis konstaterar Båtnytt att båda motoralternativen är kompetenta konkurrenter som ligger nära varandra prestandamässigt, med fördel för Hyundai SeasAll med avseende på fart, acceleration och pris.

– Jag är fantastiskt nöjd med den här båten. Motorn har verkligen gjort den rättvisa. Dessutom är jag imponerad av servicenivån och engagemanget som Micke Stahl på Bojmarinteknik har visat, säger Göran Carlberg, ägare till den testade Tärnskär 24 båten med D170S motorn.

Svante Fogelhamre; marin säljchef, Diesel Power AB, är mycket glad åt det positiva testresultatet som återigen visar på Hyundai SeasAlls höga kvalitet och prestanda – han fortsätter:

– Den största skillnaden gentemot Volvo Penta är att Hyundai SeasAll ger dig en större valfrihet att skräddarsy det motorpaket som passar just dig och din båt. Du väljer själv om du vill ha mekaniskt eller elektronisk reglage och köper man endast en D170S motor med Bravo adapter kostar det 143 000 kr inklusive moms.

Kommentarer

Olof Malmlöf 12:57:51 2013-03-07

Bra med lite konkurrens till VP. Men, det behövs modernare drev än Bravo 3