20 februari, 2013

Hälleviks Båtklubb Årets Båtklubb 2012

Hälleviks Båtklubb från Blekinge blev Årets Båtklubb 2012. Priset delades ut på Båtmässan i Göteborg 1 februari. En fantastisk sjömanskista tillverkad av Nord West & Najad och båtprylar värda minst 125 000 kr.

Det var priset till Årets Båtklubb 2012. Hälleviks BK hade nominerats av tidningen Båtlivs läsare och valdes ut som förstapristagare av en jury. Prisutdelare var Bengt Gärde, ordförande i Svenska Båtunionen, riksorganisation för landets båtklubbar med totalt 165 000 medlemmar.

– Den fantastiska sjömanskistan och den fina barometern ska vi ha i klubbstugan, säger klubbens ordförande, Yngve Rehnström.

– Resten av alla de fina båttillbehören ska vi använda på ett sätt så att alla medlemmarna får glädje av dem.

Hälleviks Båtklubb har 165 betalande medlemmar. Hamnen ägs av Sölvesborgs kommun och drivs av en hamnförening som arrenderar och driver den. Båtklubben, med alla medlemmar, är aktivt med i det arbetet.

– Vi har varit delaktiga där i snart 15 år och utvecklat hamnen. Där finns allt inklusive bränsle, toatömning och dieselpump. Ifjol installerade vi även en båttvätt, säger Ulf Persson, en av klubbmedlemmarna som var med och tog emot priset.

Juryns motivering till valet av Hälleviks Båtklubb lyder så här:

”Hälleviks Båtklubb har på ett fantastiskt sätt utvecklat hamnen och båtlivet i Hällevik. Det är en klubb med många aktiviteter kring det gemensamma intresset för båtliv.

Hälleviks Båtklubb har ett tydligt fokus på bra miljö. Klubben har Blå Flagg, båttvätt och toatömning. Med flera klubbfester varje år är det en bra båtklubb att vistas i året runt. Mycket fin anda och arbetsgemenskap och roliga aktiviteter för både motorbåtsfolk och seglare. En populär gästhamn.”
Text: Lars-Åke Redéen Foto: Jorma Valkonen

Bildtexter:
En fantastiskt välgjord sjömanskista från Nord West & Najad plus båttillbehör värda minst 125 000 kr blev priset till Hälleviks Båtklubb. Fr. v. Kenny Karlsson, Ulf Persson, Martin Wiklund, Lars Persson och Yngve Rehnström (ordförande).

Prisbordet till Årets Båtklubb innehåller allt som båtfolk behöver. I år fanns även en segelbåt för de allra minsta med.