1 mars, 2013

Sjöräddningssällskapet mobilanpassar välbesökt hemsida

Lördagen 2 mars lanseras Sjöräddningssällskapets mobilanpassade webb. Rekordsnabbt har ett nytt mobilbeteende vuxit fram. Att navigera, läsa, spela spel, titta på tv och söka information via sin smartphone är idag en självklarhet. Under 2012 hade sjöräddning.se totalt 81 6894 besök. 28 2988 av dessa var unika besökare och 17 4216 var från en mobil enhet.

Med ytterligare 81 000 medlemmar är det en självklarhet för Sjöräddningssällskapet att mobilanpassa sin webbplats för att möta medlemmars och andra intressenters behov.
.
– Utvecklingen går snabbt och det räcker inte längre att ha en webb som enbart fungerar på datorn. För oss på Sjöräddningssällskapet kan det dessutom handla om att rädda liv. Oavsett om du är på sjön eller om du sitter hemma så förväntar du dig att informationen skall vara lättillgänglig och lättläst i din smartphone eller läsplatta. Vi vill att man enkelt ska kunna använda vår webb och hämta information närhelst man behöver det, säger Camilla Vargman, marknadsansvarig Sjöräddningssällskapet.

Sjöräddning.se är utvecklad i samarbete med Forsman & Bodenfors och Aino.