27 februari, 2013

”Motorboat of the Year” Delta 54 till Allt för sjön

Den svenska motorbåten Delta 54 IPS är en riktig goding för den som gillar mulliga motorbåtar. Totalt i världen finns det bara fem båtar tillverkade och en av dem har du snart chansen att se under Allt för sjön på Stockholmsmässan 2-10 mars.

Delta Powerboats presenterar sin 54-fotare som ”den enda serietillverkade kolfiberbåten i världen”. Förutom att sandwichtekniken gör båtens ytterskal tåligt och starkt så håller det också nere vikten.

En 16 meter lång motorbåt kan annars lätt väga upp mot 25 ton, men Delta 54 kommer undan med 12 ton vilket gör den betydligt mer miljöanpassad eftersom den inte drar upp lika mycket svallvågor. Nyligen utsågs Delta 54 till ”Motorboat of the Year” av båtmagasinet Motor Boat & Yachting.

Av de fem båtar som har tillverkats hittills finns två stycken i Sverige. Det är en av dessa som snart baxas in genom Stockholmsmässans portar.

– Det här är ett unikt tillfälle för dig som besökare att se den här båten i verkliga livet. Vi har många rejält tilltagna båtar på mässan men den här är helt klart störst, säger Thomas Sandberg som är projektledare för Allt för sjön.

Delta 54 är en av cirka 30 båtar i Grand Large, en ny avdelning på Allt för sjön där de största motorbåtarna samlas. Andra utställare på Grand Large är Saltsjön Yachts, Nimbus, Ina Marin, Forbina, Fair Marin och Dream Marine.

Allt för sjön 2-10 mars är Skandinaviens största båtmässa och ett av Sveriges största, årliga inomhusevenemang som hålls på Stockholmsmässan.

Info: www.alltforsjon.se