14 februari, 2013

Seglarvecka på Gistholmen

Sailstar inbjuder till en jolleseglarvecka på Gistholmen, mitt i Stockholms skärgård vecka 33 i år. Evenemanget är öppet för alla som seglar jolle eller mindre båtar och är tänkt att samla seglare från hela Sverige för en vecka med segling tillsammans.

Pressmeddelande:

“Sailstar har varit ute på Gistholmen med kurser i tre år, 2013 blir vårt fjärde år därute. Det är en underbar miljö och perfekt för segling där det finns både skyddade vatten och öppna fjärdar. På ön finns det ett antal enklare stugor, en storstuga för gemensamma samlingar och nära till handel på Ingmarsö. Vi har nu förhandlat med Vimpeln som äger och förvaltar Gistholmen om att vi i slutet av sommaren arrangerar denna seglarvecka och har hela ön för oss själva. Jag tycker det vore väldigt roligt om seglare och segelklubbar från alla håll ville komma dit och vara med om att arrangera en seglarvecka tillsammans”, berättar Tomas Sandström, ansvarig på Sailstar.

Tanken är att samla många jolleseglare (alla seglare är välkomna!) och att segla tillsammans med en mängd olika jollar där man kan prova-på olika jollar. Trevlig samvaro är minst lika viktigt och Gistholmen är en ö som gjord för härlig samvaro runt den stora grillplatsen.

“Det är ingen kappsegling utan det är ett gemensamt läger. Men det är klart att vi har med oss våra rundningsmärken och kommer att lägga ut banor, eller så gör vi små utflykter till omgivande öar. Eller har kappsegling till öar på Träskö-Storöfjärden. Jag hoppas även på att vi ska kunna locka till oss någon eller några mer kända seglare som vill berätta eller visa sin segling”, fortsätter Tomas Sandström på Sailstar.

Alla seglare är välkomna till Gistholmen den här veckan! Gistholmen har plats för både stugboende, tältande och har mängder av bra naturhamnar, de flesta med bra djup för segelbåtar.

“För jolleseglare som vill komma dit med egen jolle arrangerar vi en tillfartseskader på tisdagen den 13 augusti och seglar gemensamt därifrån i eskader lördag den 17 augusti. Blir vi många så arrangerar vi säkert en kappsegling på vägen dit uppdelat på ett antal heat. Förhoppningsvis blir det en syn med många jollar samlade i segling genom Stockholms skärgård”, avslutar Tomas Sandström.