8 februari, 2013

Elva nya modeller från Bella, Flipper och Aquador

I morgon öppnar norra Europas största båmässa för allmänheten. Det är Helsinki Boat Show som då slår upp sina dörrar för alla båtintresserade. Bella, Flipper och Aquador är tre av de märken som verkligen står ut på mässan. I år med inte mindre än sammanlagt elva nya modeller.

Bella Boats är moderbolag till Bella, Flipper och Aquador. Företaget har redan en omfattande serie med motorbåtar, men utökar den här säsongen med tre nya Flippermodeller, sex Bella och även två nya Aquador byggd på ett känt skrov.

De nya Flipperbåtarna är:
Flipper 640 DC
Flipper 640ST Flipper 880 ST

Det är den norska båtdesignern Espen Thorup som ligger bakom Flipperbåtarnas sportiga linjer. Även byggtekniskt står den nya serien från Flipper för en hel del nytänkande, bland annat byggs båtarna med moderna metoder som vakuuminjicering och limning av många delar. Detta ger goda egenskaper som lätta men ändå starka båtar.

Från och med de nyheter som presenterades för ett år sedan har Espen Thorup gjort om Flipperbåtarna så att de har fått betydligt större sociala ytor med väldigt väl tilltagen sittbrunn och moderna skrov.

Även Bella visar upp en helt ny serie med båtar på Helsingforsmässan:
Bella 485 R
Bella 525 R
Bella 535 Excel
Bella 630 DC
Bella 570 Excel
Bella 700 Patrol

Båtarna har fått annan design än tidigare med nya färger, nya dynor och trädetaljer.

I serien med Aquador finns det två nya modeller för 2013:
Aquador 35 ST
Aquador 25 WA

Info: www.bellaboats.fi