7 februari, 2013

Sunseeker visar nya linjer: Predator och Sam Remo

På Londons båtmässa, som hölls i mitten av januari, hade Sunseeker International som vanligt stor nyhetsshow. Bland annat visades dessa båda nyheter med helt nya linjer. Sunseeker Predator 68 och San Remo kommer troligen att slå an tonen för hur många båtar i den här klassen kommer att se ut de närmaste åren.

Det var världspremiär för både Sunseeker Predator 68 och San Remo i montern, som totalt omfattade elva båtar. Bland de övriga modeller som Sunseeker visade upp fanns 115 Sport Yacht, Sunseeker 28 Metre Yacht, Predator 80 och Portofino 40.

Förutom Princess Yachts, som också hade många båtar i sin monter, var det dock mycket magert på Londons internationella båtmässa i år. En del talade om kris efter den här utställningen, som efter flytten från legendariska Earl´s Court för några år sedan har tappat kraftigt i antalet utställare och besökare.

Predator 68 har hämtat inspiration från den nyligen lanserade Predator 80, med den skillnaden att 68-fotaren har ännu mer aggressiva linjer. Det är en yacht som ska klara sportig körning under alla förhållanden.

Båten har gott om stora ljusinsläpp i varje kabin och boytorna genom smart monterade ventiler. Båten har boplatser för upp till sex gäster i tre olika kabiner. Den har vidare bland annat ett skjutbart soltak och en stor yta med bar och lyxiga säten.

Motoriseringen är två stycken MTU 1270, vilka ger en toppfart upp emot 35 knop och en marschfart på cirka 25 knop. I aktern finns ett jollegarage avsett för en 325 Williams tender.

San Remo-modellen är en lite annorlunda och mer retro båttyp med anor från 80- och 90-talen. Båten har generösa ytor och mycket ljus inredning. Upp till fyra gäster kan bo ombord.

Motoriseringen i San Remo är två stycken Volvo IPS-600, vilket ger en toppfart på 32 knop. Även den här modellen är utrustad med ett garage för en 325 Williams. Dessutom har båten hydraulisk badplattform som standard.

Info: www.sunseeker.com