7 februari, 2013

Volkswagen X-35 Cup snart på gång

Det har varit mycket planering under höst och vinter för de ansvariga för Volkswagen X-35 Cup. Nu börjar de ansvariga se ljuset och början på säsongen för cupen. De har mycket att se fram emot i år då cupen utökas både på längden och bredden.

För första gången hålls en del av cupen i Finland, vilket seglarna ser fram emot. En annan nyhet är ”Grand Prix 5”, som kommer att hållas i Valdemarsvik.

Men det är ”Grand Prix 6” som är årets största händelse. Sista veckan i augusti kommer världsmästerskapen i X-35 att hållas på hemmaplan i Malmö. Detta event blir en del av cupen. Under den veckan kommer mycket att hända i Malmö, bland annat så kommer Europeiska Mästerskapen i Fälttävlan gå samtidigt på Ribersborgsstranden precis intill Västra Hamnen.

Redan nu har tolv team förregistrerat sig till VM. Minst fyra nationer kommer att slåss om Världsmästartiteln. Självklart hoppas de svenska deltagarna på att få hem VM-titeln till Sverige.

Under båtmässan Allt för Sjön i Stockholm i mars kommer X-Yachts och Volkswagen X-35 Cup att befinna sig vid segelbåtsbryggan i Hall A.