6 februari, 2013

Volvo Ocean Race till Newport för första gången

För första gå¨ngen i tävlingens historia ska Volvo Ocean Race besöka Newport, Rhode Island, i USA. Newport blir därmed en av värdhamnarna för den tolften upplagan av tävlingen, som seglas 2014-15.

Segelbåtarna kommer till Newport, som är en av världens seglingshuvudstäder, i maj 2015 efter ett stopp i Itajaí, Brasilien. Från Newport fortsätter teamen vidare över Atlanten till de sista legen som seglas i Europa.

Volvo Ocean Race har besökt USA varje gång sedan 1989-90, men trots att Newport är en av de mest kända seglingsmetropolerna har båtarna aldrig angjort staden.

– Jag är väldigt glad för att kunna presentera att vi kommer med världens största havskappsegling till en av de största seglingsstäderna, säger Knut Frostad, vd för Volvo Ocean Race.

– Det är på tiden att tävlingen kommer till Newport och vi ser fram emot en riktig festival som kommer att bli väldigt underhållande för alla seglingsfans och sportälskare.

Rhode Island är känt som “the Ocean State” och i över 50 år var Newport hem för America’s Cup. Staden hade också hand om en deltävling i America’s Cup World Series 2012, då 65 000 personer besökte staden.

Foto: Marc Bow/Volvo Ocean Race.