23 januari, 2013

Tolv månaders garanti vid köp av begagnad båt

Eriksson Marine Scandinavia AB är störst i Sverige på försäljning av begagnade motorbåtar och arbetar ständigt med att öka kundservice och köptrygghet. Alla företagets båtar är varudeklarerade och genomgångna av mekaniker innan försäljning.

Att köpa en begagnad båt är för många den näst största affären man gör i livet, näst efter att köpa bostad. Trots att det ofta är flera hundra tusen kronor det handlar om är köptryggheten betydligt sämre än om du köper tex en bil för 150 000 av en bilhandlare.

Självklart gäller konsumentköplagen med en viss trygghet om du köper båten av en seriös båthandlare. Denna täcker dock bara ursprungliga fel, dvs fel som fanns på båten när den levererades. Om tex motorn går sönder 1 månad efter leverans är det i många fall inget som går att reklamera om motorn fungerade innan leverans. En modern motor kostar ofta väldigt mycket att reparera när något går sönder.

Att riskera stora reparationskostnader är något man som båtköpare fram till nu har fått acceptera trots att du köper en vara för väldigt mycket pengar.

I samband med Allt för sjön lanserar Eriksson Marine Scandinavia AB möjligheten för en köpare, att få en komplett tolv månaders garanti/trygghetsavtal vid köp av begagnad båt hos oss.

– Detta är en möjlighet som vi är helt ensamma om att erbjuda och som rejält höjer köptryggheten vid köp av begagnad båt. En köpare kan känna sig helt lugn med att inga dyra kostnader kommer dyka upp under de första tolv månaderna efter köp. Man kan tycka att det borde vara en självklarhet, men det är först nu det är möjligt, säger Johan Karlsson (bilden) på Eriksson Marine.

Info: www.emarin.se

Kommentarer

Thomas 11:54:43 2013-01-23

Riktigt bra att någon vågar ta täten och erbjuda detta till oss köpare. Har själv haft flera begagnade båtar och fått några sura kostsamma reparationer. Tummen upp och hatten av!!