4 januari, 2013

OZ Marine blev GreenStar Marine

OZ Marine AB har bytt namn till GreenStar Marine AB. Namnbytet är en del av företagets strategiska plan för att omprofilera sig och nå ut till en global marknad.

I samband med namnbytet lanserades en ny hemsida på www.greenstarmarine.se och sortimentet kompletteras även med ett flertal nya produkter inom eldrift och ny batteriteknologi.

– Efter över tio års utveckling och över 250 sålda motorsystem så tar vi äntligen steget fullt ut och lanserar GreenStar Marine. Tekniken i de nya systemen är i grunden den samma som tidigare men vi har jobbat kontinuerligt med vidareutveckling av befintliga och nya produkter för att nå den optimala användarvänligheten för våra kunder. Det nya sortimentet och vår nya produktdesign kommer att attrahera kunder världen över, både inom varvsindustrin och på eftermarknaden, säger Oscar Téen, vd på Green Star Marine AB.

Under det senaste två åren har företagets ingenjörer jobbat med att utveckla en elmotor med S-drev. GreenStar SD10 motsvarar en dieselmotor på 10 hk. Under 2013 planeras även fler lanseringar av S-drev som bygger på samma teknik fast med större motorkapacitet.

– Vi har koncentrerat oss på att bibehålla en hög verkningsgrad, minimalt underhåll och på att minska det hydrodynamiska motståndet. Vi har även utvecklat en adapterplatta som gör det möjligt att montera vårt S-drev i alla båtar på den globala eftermarknaden. Det har varit en lång resa, men slutresultatet blev fantastiskt, säger Stefan Larsson, utvecklingschef på GreenStar Marine AB.

Bildtext:
GreenStar SD10 S-drev från GreenStar Marine.

Kommentarer

Krister Eriksson 21:27:33 2013-09-29

Jag är intresserad av installation i en monark 806. Vad är det för mått på en passande.

Båtlivs redaktion 14:23:55 2013-09-30

Maila till företaget om den här typen av frågor.