2 januari, 2013

Jeanneau utmanar med smart och tuff kabinbåt

Det franska storvarvet Jeanneau står bakom en ny och spännande båt, som är en utmaning till systermärket Beneteau och finska Targa. Den polskbyggda Merry Fisher 855 Marlin är en riktig tuffing med gott om plats och praktiska lösningar för den som vill kunna bo i båten.

Jeanneau har ett omfattande program med kabinbåtar, förutom sina daycruisers och mer öppna båtar. Merry Fisher 855 Marlin är den senaste nyheten från Jeanneau. Båten hade världspremiär på Paris båtmässa i december.

Bakom det lite krångliga namnet Merry Fisher 855 Marlin döljer sig en båt som är både tuff och väldigt praktisk. Båten passar bra för både singel- och dubbelmontage, men en konstellation som verkligen är värd att rekommendera är två stycken 150 hk motorer, vilket ger en toppfart på cirka 35 knop och goda manövreringsegenskaper.

Akterdäcket är mycket flexibelt med en soffgrupp som går att anpassa för allt från fiske till middagsätande och solbadande. Utrymmet är större än vad det kan ge intryck av. I fören finns ett tufft litet fördäck, som också har god plats för solbadare eller den som vill sitta och fika när båten ligger för ankar.

Kabinen är välutrustad med kojer i fören och kojer midskepps i en kabin som är dold under durken på ungefär samma sätt som i Aquador 28 Cabin.

Tack vare de två norska importörerna finns Merry Fisher 855 Marlin även med vitt skrov, förutom det röda skrov som syns på bilderna här intill.
Lars-Åke Redéen

Tekniska specifikationer
Längd: 8,25 m
Bredd: 2,97 m
Djupgående: 0,59 m
Vikt: 2 650 kg
Personer: 8
Motor: 250–300 hk