10 december, 2012

Nord Stream stödjer Sjöräddningssällskapet

Vid en ceremoni vid Norrköpings Hamn onsdagen 5 december överlämnade Lars O Grönstedt, Senior Adviser, Nord Stream, en gåva på drygt 400 000 kr till Rolf Westerström, VD på Sjöräddningssällskapet. Gåvan lämnas från Nord Stream och dess huvudleverantör Saipem som under några år lagt ut sammanlagt 240 mil gasrörledning i två parallella rör på Östersjöns botten från Ryssland till Tyskland.

Norrköpings Hamn har fungerat som bas för Saipems hela Östersjöverksamhet under denna insats.

– Det svenska Sjöräddningssällskapet bygger helt på frivilliga insatser. Den har enorm betydelse för alla de människor som bor och rör sig vid kusten och de stora sjöarna. Det är en verksamhet som skapar trygghet och räddar liv till sjöss. Vi är stolta att kunna bidra ekonomiskt till en så respektingivande verksamhet, framhöll Lars O Grönstedt, Nord Stream.

– Vi är mycket tacksamma för denna gåva som möjliggör för oss att ytterligare utbilda och komplettera utrustning vid våra stationer i Östersjön, framhöll Rolf Westerström, Sjöräddningssällskapet.

Sjöräddningssällskapets stationer på Gotland skulle vid krissituationer kunnat ingripa och skydda människor i nöd under projektet.

Många svenska företag och produkter har bidragit till den stora framgången med Nord Stream. Utöver betydande logistik, underhåll och serviceinsatser från företag i hamnarna Norrköping, Karlskrona och Slite kan nämnas att rören täcks av skyddande material från LKAB och att svenska mätfartyg från Marin Mätteknik (MMT) har kartlagt botten in i minsta detalj utmed den drygt 122 mil långa vägen.

Bildtext:
Fr. v. Rolf Westerström, VD Sjöräddningssällskapet, och Lars O Grönstedt, Senior Adviser, Nord Stream.