4 december, 2012

Nyhet med ekolod och plotter i ett från Lowrance

Lowrance har presenterat det senaste tillskottet till sin produktfamilj Elite, med ekolod och plotter, Elite-7 Hybrid Dual Imaging (HDI). Nya Elite-7 är en kombinationsprodukt med både ekolod och plotter, men finns också som fristående ekolod och plotter. Alla har 7-tums ledskärm med widescreen som är 70 procent större än 5-tumsskärmar i samma prisklass.

HDI – Hybrid Dual Imaging är en nyutvecklad teknologi som kan kombinera ekolodsbilder från både bredbandsekolod och Downscan, två prisvinnande tekniker som ger bästa tänkbara bild av det som händer under båten. Skärmen kan delas i upp till tre bilder där du kan få bland annat bredbandsekolodsbild, Downscanbild och en bild av sjökortet.

Dessa skärmar är förberedda för Lowrance nya HDI-givare och vår bredbandsteknik, vilken är idealiskt vid markering av ekon och spårningen av betet, medan Downscan-funktionen ger fotoliknande, lättolkade bilder över objekt och botten. Med Lowrance exklusiva funktion Downscan overlay kan du lägga ut Downscan-bilden på bredbandsekolodet, vilket ger en häpnadsväckande bild där ekon från fisk enkelt urskiljs från omgivande objekt. Dessutom är detta lagers genomskinlighet enkel att ändra.

Lowrance avancerade signalbearbetningsteknik innebär att du inte längre behöver ställa in ekolodet för att kunna se fisk, föremål och botten, vilket ger mer tid över för fiske när du är ute på sjön. Tack vare den behändiga Trackback-funktionen kan du nu enkelt analysera ekon från både föremål och fisk. På en Elite-7 med plotter kan du också använda dessa data för att lägga ut exakt positionerade waypoints med trackback-funktionen, utan att behöva gå tillbaka i ditt spår.

Elite-7 levereras med en mycket noggrann GPS-antenn och världstäckande baskarta. Alla Elite-7-plottrar är också kompatibla med det nya kartritningssystemet Insight Genesis, som kan användas för att ta göra enkla konturkartor från ekolodsfiler vilka sparas ombord.

Alla Elite-7 levereras med flerfönsterskärm, där användaren kan välja upp till tre paneler i delad bild, så att du får plotter-, ekolods- och DownScan-bilder på skärmen samtidigt. Dessutom ger menyn i Elite-7 snabb och enkel åtkomst av alla funktioner och NMEA2000-®kompatibilitet, vilket innebär att man kan dela ut waypoints i nätverket och kommunicera med externa GPS-system.

– Elite-7 är en kombination av Lowrance avancerade teknik och ny ekolodsteknik med större och bredare flerfunktionsskärm med en hela 7 tum stor skärm, säger Lowrance produktchef Greg Konig.

– Efter att vi låtit ett antal yrkesfiskare prova vår nya Hybrid Dual Imaging är jag nu övertygade om att alla användare direkt kommer att se de fördelar systemet bidrar med till fisket och båtlivet i allmänhet, fortsätter han.

Lowrance nya skärm Elite-7 finns i modellerna Elite-7x (bara ekolod), Elite 7m (enbart plotter) och kombomodellen Elite-7. Varje modell kan kompletteras med en mängd olika tillbehör, däribland ekolodsgivare med 83/200 kHz eller 50/200 kHz och sjökorten Navionics® Gold.

Bland tillbehör finns även en HDI-givare med 83/200 kHz samt 50/200 kHz, båda med Downscan (455/800kHz), adapter för montering av givare på trollingmotor samt en sats för infälld montering. Alla Airmar-givare som används med Lowrance HDS-skärmar är också kompatibla med serien Elite-7.

Info: www.lowrance.com

Info: www.sportmanshipmarin.se

Kommentarer

Thomas Frisk 16:40:32 2013-09-12

Men bästa pris då ?