14 november, 2012

Ruperts 80-fotare utrustas med Simrad elektronik

Simrad Yachting ska leverera navigationsutrustningen till Ruperts nya 80 fots motoryacht. Rupert marine, som gjort sig kända inte bara i Sverige utan i övriga Europa både för sina yrkesmässiga ribbar men även för att vara en popular “yacht-tender” bygger just nu den första 80-fot motorbåten som någonsin byggts i Sverige.

Rupert 80 kommer att innehålla en rad skräddarsydda och lyxiga funktioner som gör denna båt till det mest ultimata både gällande stil och funktionalitet. Denna unika yacht kommer att vara utrustad med en mängd Simrad marinelektronik, förutom VHF-radio, ekolod, radar, EPIRB och SARTS kommer även SG05 IPS autopilot integreras. Detta ger yachten den mest ultimata upplevelsen och prestanda som finns tillgänglig inom båtmanövrering och nätverksintegrering – ett perfekt komplement till Volvos IPS styrsystem.

Produktdirektör för Simrad Yachting Mike Fargo: “Simrads SG05 autopilotlösning för ISP är det självklara valet för en yacht av denna typ. Sättet som SG05 integrerar med Volvos IPS drivlina skapar en unik och skräddarsydd kontroll över fartyget, för en prestigefull och stor båt som detta så fanns egentligen inget annat val”.

Christian Olsson, VD för Simrads svenska distributör, Sportmanship Marin: “Simrad har över 60 års erfarenhet inom området marinelektronik och autopilotdesign, dessa enheter sticker ut bland de alternativ som finns tack vare mångsidighet och förmågan att möta behoven hos stora fartyg inom både fritid och kommersiella marknaden. Vi är verkligen stolta över att Simrad får vare en del ombord på Ruperts flaggskeppet och Sportmanship Marin ser fram emot att fortsätta att arbeta tillsammans med ett nytänkande företag som Rupert Marine i många år framöver”

Anderas Andersen VD Rupert Marine: “Huvudfokus för oss är att producera de bästa motorbåtarna i världen. Ägaren till denna Rupert 80 valde Simrad marinelektronik som den mest ideala lösningen för denna innovativa nya båt och vi är mycket glada över att det var Simrad Yachting som fick leverera navigation. Simrads lösningar erbjuder det totala paketet, från början till slut! Autopilot integrationen är bara så enkelt och det passade perfekt för kundens behov”.

Info: www.simradyachting.se

Info: www.rupertmarine.com