9 november, 2012

Lättare utombordare från Yamaha

Lättare utombordare från Yamaha Motor lanserar en helt ny motor i sin serie med högt uppskattade utombordsmotorer: en ny lättvikts F200 som tillför många nya och innovativa finesser till denna storleksklass.

Nya Yamaha F200 utombordare har effekten 200 hk, men i ett kraftfullt paket som i vikt och storlek kommer närmast deras F150A, vilket ger ett extremt bra vikt-effekt-förhållande.

Vikten är bara 227 kg, cirka 50 kg mindre än den tidigare versionen av F200. Den senaste modellen är 18 procent lättare men har samma effekt och samma pålitlighet. En rak, fyrcylindrig motor med variabelt ställbara ventiler (Variable Camshaft Timing, VCT) och viktbesparande teknologi i hela motorn ger 200 hk från denna klassens lättaste utombordare. Den lägre vikten, som passar ett större utbud av båtar, hjälper också till att ge en lägre bränsleförbrukning såväl som ökad prestanda.

Nya F200 finns tillgänglig i två versioner — F200F med mekanisk växel och gas samt F200G med en elektroniskt kontrollerad ”drive-by-wire” växel och gas. The F200F/G har också fördelarna från Yamahas senaste teknologiska utveckling, som till exempel Yamahas Y-COP (Yamaha Customer Outboard Protection) stöldskyddssystem, nydesignade Reliance SDS (Shift Dampener System) som rekommenderade propellrar, tiltbegränsning och LCD färgskärm (exklusivt tillval för F200G), enknapps start/stop (exklusivt tillval för F200G) och möjligheten att ställa variabla varvtal vid trollingfiske. De här finesserna gör F200F/G jämförbara med Yamahas toppmodeller V6 (4,2 liter) och V8 utombordare.

F200F/G är främst avsedda för kunder som vill ha effekten av 200 hk men med kompakta dimensioner och vikt som hos Yamaha F150A eller till och med en 2-takts 200 hk motor. Den här motorn är idealisk för att ersätta en 200 hk 2-takt med mer miljövänlig 4-taktsteknik.

Med både mekaniskt och elektroniskt styrda versioner erbjuder Yamaha kunderna möjligheten att anpassa den nya utombordaren till ett stort utbud av båtar.

VIKTIGA FUNKTIONER PÅ YAMAHA F200F/G:

• Vikt endast 227 kg! – 50 kg (18 procent) lättare än nuvarande F200

• Låg och effektiv bränsleförbrukning

• Y-COP stöldskyddssystem

• F200F med mekanisk växel och gas, F200G med elektronisk växel och gas

• Enknapps start/stop och LCD färgskärm (tillbehör för F200G)

• Variabelt ställbart trollingvarvtal

• Reliance SDS som rekommenderad propeller

• Den senaste generationens utseende med ny motorkåpa och elegant design

Den nya, mekanisk F200F blir tillgänglig från auktoriserade Yamaha återförsäljare från tidig vår medan F200G blir tillgänglig i början av sommaren.