2 november, 2012

Scandinavian Boat Show och Allt för sjön i mars 2013

Det blir ingen Scandinavian Boat Show i november i år. Detta efter att Stockholmsmässan beslutat att slå ihop sina båda båtmässor, vårmässan Allt för sjön och höstmässan Scandinavian Boat Show. I stället satsar arrangörerna allt på en enda stor mässa, som kommer att ligga på den inarbetade tiden för Allt för sjön i början av mars. En del av utställarna från Scandinavian Boat Show arrangerar dock en egen mässa i mitten av november. Vi återkommer med information om den.

– Det här är positivt för hela branschen. Vi har fått många synpunkter från utställare på att det finns för många båtmässor i dag och att branschen har svårt att mäkta med två inomhusmässor med bara fyra månaders mellanrum, säger Thomas Sandberg på Stockholmsmässan som är projektledare för Allt för sjön och Scandinavian Boat Show.

– Vårmässan blir en ännu starkare upplevelse där vi kan samla hela båtbranschen på en gång.

Tidigare har en del tillverkare känt behov av en separat mässa på hösten för att hinna med produktionen av framför allt de större båtarna innan nästa år. Men enligt Thomas Sandberg är det behovet inte alls lika starkt i dag.

– Vi har ju en nära dialog med både tillverkare och återförsäljare, dels genom branschorganisationen Sweboat, dels i direkta dialoger med våra utställare. Den bild vi ser är att produktionen är mycket mer utspridd över året numera, och de stora europeiska båttillverkarna är vana att styra om leveranserna om behoven på en marknad skulle öka mer än någon annan. Så för de flesta utställarna kommer det här nog inte som någon överraskning.

Den ”nya” sammanslagna Allt för sjön hålls 1–10 mars 2013.