22 oktober, 2012

Ny Bavaria Vision 42

Bavaria Vision 42 är en båt som gjord för nordiska förhållanden och redan vid introduktionen har många båtar sålts till Sverige, Norge, Finland och Danmark. Den är anpassad för två till fyra personer med goda utrymmen och med de revolutionerande lösningarna från storasyster Vision 46 intakta.

Pressmeddelande:

Sittbrunnens nya lösningar med stort bord som enkelt blir solbädd, den perfekta rorsmansplatsen och de nyskapande hjälpmedlen Trim Control och Dock Control ger en extremt enkel hantering av en stor båt.

Invändigt är Vision planerad och formgiven för den kräsne ägaren. Engelska Design Unlimited har skapat en mjuk atmosfär med en känsla av exklusivitet. Den nya mahognyn i en mörkröd nyans kontrasterar utsökt mot inlägg av ljusare material.

De stora rutorna i sidodäcket är placerade så att de ger kontakt med omgivningarna när man rör sig i båten eller tillagar måltiderna i det generösa köket. De stora rutorna i skrovet är placerade för att ge samma ”nära naturen” upplevelse när man sitter bekvämt i salongens soffor. En rad nya lösningar i båten tar komfortabelt båtliv till en ny nivå.

Smarta stuvfack överallt, salongsbord som kan sänkas ned till en bädd, .flyttbara extrastolar, höj-och sänkbart navigationsbord, köksö och plats för en kaffemaskin är bara exempel på det nytänkande som ger Vision den speciella känsla som tidigare endast stora specialbyggda båtar kunnat erbjuda.

Nya Vision 42 är en båt som redan gjort succé. Efter premiärvisningen i Cannes i september har varvet sålt .er båtar av modellen än någon båt i storleken på 5 år. I Sverige kommer de två första båtarna att levereras i början på 2013.

Seglingsmässigt har Farr Yacht Design kunnat skapa ett slank skrov utan onödig volym, ett resultat av att båten optimerats för ägare med gäster och har två hytter. Med en moderat bredd på roder och köl bjuder Vision 42 på utmärkta segelegenskaper. Segelplanet är anpassat för enkel segling med fock istället för en stor genua.

Den nya Visionserien har genomgått en avancerad konstruktionsfas gällande uppbyggnaden. Farr Yacht Engineering har gett båten en kraftig balkkonstruktion som löper längs hela båtens längd. Konstruktionen går upp i skrovsidorna för att ta upp laster från riggen. En ovanlig innovation är att konstruktionen även rymmer tankar och har uppbyggda .änsar som bas för durkar vilket dämpar ljud. Likt avancerade racebåtar arbetar Farr tillsammans med SP Gurit för att optimera båtens laminat in i minsta detalj.

Baspris fritt varv 1 890 000 kr ink moms, fritt varv.

Tekniska specifikationer
Längd: 12,80 m
Skrovlängd: 12,50 m
Längd vattenlinje: 11,40 m
Bredd: 4,05 m
Djupgående: Std 2,07 m
Tillval: 1,62 m
Deplacement: Ca 9 800 kg
Ballast: Ca 2 450 kg
Segelyta: Tot ca 88 kvm
Vatten: Ca 210 liter
Bränsle: Ca 210 liter
Motor hk: Volvo Penta D2-40, 40 hk
Kojer: 4 st
Konstruktör: Farr Yacht Design
Design: Design Unlimited
Höjd över vattenlinje: 18,93 m
Ståhöjd i kabinen: 2,00 m
Antal hytter: 2 st
Info: www.bavariasverige.se