10 oktober, 2012

Mindre taklampor av segelduk

Wind in Minds lampfamilj i segelduk har fått två efterfrågade tillskott av nya mindre taklampor. Skagerrak small och Skagerrak small thunder blir fina komplement till Wind in Minds övriga segeldukslampor.

Skagerrak small är sydd i vit dacron och Skagerrak small thunder i dacron kombinerat med kolfiberlaminerad segelduk i grafiska mönster. Skärmen hålls ihop med en tunn tamp trädd genom öljetter. Lamporna har samma storlek som skärmen Skagerrak bordslampa. De har stickkontakt för tak, täckande kåpa, och textilklädd sladd med standardlampfäste E27 för max 60W. Tamp och sladd finns i olika färgkombinationer. Höjden är 20 cm och diametern 21 cm. Pris: Skagerrak small 800 kr och Skagerrak small thunder 1100 kr.

Wind in Minds design är inspirerad av segel, vind och hav. Öljetter, segelsömmar och tunna tampar blir vackra och funktionella detaljer från hantverk lånat av segelmakare.

– Segelduk i olika lager har resulterat i lekfulla och stilrena lampskärmar där ljuset bryts vackert genom segelduken och ger ett behagligt och varmt sken. Förutom duken är detaljerna och bearbetningen av materialet viktiga faktorer för lampornas utformning, säger Annika Hadenius, industridesigner och en av tre grundare till Wind in Mind.

Övriga lampor i sortimentet är vägglampan Kattegatt och olika varianter av taklampan Skagerrak. Wind in Minds produkter finns att beställa via www.windinmind.se och säljs i utvalda butiker.