5 oktober, 2012

Delta 26 Open nominerad i prestigefylld designtävling

Delta Powerboats senaste modell 26 Open är nominerad till den svenska designutmärkelsen Design S. Båten har utvecklats i nära samarbete mellan Delta Powerboats och designer Ted Mannerfelt från Mannerfelt Design Team. Resultatet är en uppdaterad och bränslesnål daycruiser med klassiska linjer.

– Jag ville göra Delta 26 Open modern med en klassisk twist. En klassisk detalj är den raka stäven som jag plockat upp från hur båtar såg ut på 1930-talet, säger Ted Mannerfelt.

Sedan introduktionen har 25 exemplar levererats till svenska och europeiska kunder.

– För Medelhavet passar den här båten bra som badbåt. Det är ett annorlunda tänk kring hur man använder båtar där. I Sverige finns mer skyddat vatten och man använder båten mycket från A till B. I Medelhavet ankrar man upp och solar och badar och hänger i båten. Men den är förstås också tänkt för svenska vatten. Den är mjuk i stäven och klarar hög sjö, fortsätter Ted Mannerfelt.

Den svenska nationella designutmärkelsen Design S premierar vartannat år de bästa exemplen på svensk design. Bland närmare 220 anmälda bidrag har 35 nominerats av en namnkunnig jury som leds av Jakob Lind, VD kommunikations- och designbyrån Futurniture.

Av de nominerade bidragen kommer ett antal att premieras med ett Design S vid prisceremonin den 21 november på Fotografiska i Stockholm. Handelsminister Eva Björling delar ut utmärkelsen i samband med Design Dagen fylld av workshops och föreläsningar om design.

Info: www.deltapowerboats.se