26 september, 2012

Banbrytande instrument och autopilotsystem från Simrad Yachting

Simrad Yachting presenterar nya Simrad IS40 instrument och OP10, en ny autopilotkontroll. De är konstruerade för både motor- och segelbåtar. Simrad Yachting har utvecklat IS40 och OP10 med målet att kunna erbjuda produkter med mycket hög kvalitet samt vara tydliga och lättanvända produkter som möter varje båtägares behov.

Pressrelease:

Simrad IS40 har den största instrumentdisplayen i klassen. Med sin 4,1″ skärm är den nästan 40 procent större än de flesta traditionella modeller. Detta med en unik LCD bonding process, vilken erbjuder oöverträffad kontrast helt utan risk för kondens, enastående livslängd och oöverträffad hållbarhet.

Fullfärgsdisplayen IS40, utmärker sig också i läsbarhet, med sin tydliga skärm och stora, tydliga siffror, som når en höjd av hela 50mm, nästan 10mm mer än någon konkurrents display. Den har ett flerspråkigt användargränssnitt. IS40 erbjuder lättförståliga menyer som är enkla att använda och inkluderar en särskild huvudmenyknapp som ger ett snabbt urval av information.

Både båtbyggare och återförsäljare kommer att uppskatta enkelheten i att installera IS40 då de använder branschstandardiserade micro-C kontakter och enkla seriekopplade anslutningsalternativ. IS40 har en bred kompabilitet med NMEA 2000® produkter och visar även från motorinformation, så motorbåtsägare kan hålla kolla på vad som händer under däck. Simrad IS40 kan kopplas ihop med en autopilot, vilket gör att båtägaren kan byta mellan manuell styrning till autostyrning genom bara ett knapptryck, trygga i vetskapen om att de har kontrollen. Segelbåtar kan nyttja det mesta av sin styrning på vindvinkel, motorbåtar snabbt kan navigera mot en waypoint, följa kompasskurs eller rutt från en kartplotter såsom Simrad NSS eller NSE.

IS40 displayen kan också användas tillsammans med den nya OP10 autopilot kontrollenheten för enkel tillgång till viktiga autopilotsfunktioner, eller som ett komplement till en kartplotter. OP10 stödjer också autopilotstyrning för Volvo IPS drivenheter.

OP10 är perfekt för eftermontering, eftersom den är kompatibel med alla Simrads autopiloter som för tillfället använder AP24, AP28, Simrad NSS, NSE or NSO som autopilotkontroll. Enhetens stora knappar, LED upplysta knappsats och upplysta statusfält, säkerställer trygg och pålitlig autopilotstyrning oavsett omständigheter.

– Vi tänjer ständigt på gränsen vad gäller innovativ design och förbättrar hela tiden användarens upplevelse. Oavsett hur ofta båtägaren ägnar sig åt sin passion eller om de färdas med hjälp av vind eller motor, är vi övertygade om att Simrad kommer att vara deras första val för elektroniken, säger Simrads ägare Navicos vd, Leif Ottosson.

Simrad IS40 instrument och autopilotkontroll kommer finnas tillgängliga från hösten 2012.

Info: www.simrad-yachting.com