20 september, 2012

Storslagen final väntas i Stockholm Sailing GP 21-23 September

Whyshore avslutar säsongen med en stor final på Riddarfjärden 21-23 september. De tre egna cuperna Audi Dragon Cup, Volkswagen X-35 Cup och SeaCart 26 Multi Cup har alla sin final denna helg. Men utöver det är även vindsurfingfinalen i Kona Nordic Cup med i Stockholm Sailing Grand Prix.

130 seglare och 45 vindsurfare deltar i den stora finalen som har sitt säte på Norr Mälarstrand Kajplats 464 vid Preems bensinstation. Här ifrån går starten och är således en perfekt publikplats. Speaker Carl-Magnus Sörensson har varit med på många seglingsevent och menar att Riddarfjärden är en av de bästa platser som kan användas för detta typ av arrangemang och ser som sin huvuduppgift att förmedla hur spännande det faktiskt är med segling.

Många namnkunniga seglare är på plats. Magnus Olsson är en av de största världsomseglarna i Sverige. Hans uppdrag i X-35 klassen är som taktiker ombord på Nautiska Racing Team vilka lyft sig i cupen under säsongen. Olle Jo Johansson har med sin OS-erfarenhet lotsat sig och Team Lumme till SM-guld i år. Olympiern Jonas Häggbom är också med som coach för de unga talangerna som satsar på VM 2013 i Volkswagen Sailing Team.

Totalt har 14 Grand Prix hittills seglats i seglingscuperna och det är mycket jämnt i topp i samtliga klasser.

Gilla Audi Dragon Cup och Volkswagen X-35 Cup på Facebook och få liverapportering under racen, intervjuer och bilder. Resultatlistor och mer info finns på www.audidragoncup.se och www.volkswagenx-35cup.se.