23 augusti, 2012

Många nyheter på Öppna Varv på Orust i helgen

Det blir gott om båt- och tillbehörsnyheter på Öppna Varv på Orust som hålls nu i helgen, 24–26 augusti. Öppna Varv är en kvalitetsmässa för båtar, där det bästa som båtbranschen har att erbjuda visas upp. Därför väljer flera segel- och motorbåtstillverkare att visa sina nyheter och premiärer just där. Även Kornhalls Varv anordnar båtutställning i helgen, där de visar nyheter från Bland andra Princess och Windy.

I år är över 20 nyheter anmälda till Öppna Varv, bland annat de svenska segelbåtarna Hallberg-Rassy 412 och SwedeStar 415 samt motorbåten Forbina 42 Fly.

– En nyhet för i år är att Najad har flyttat och visas på Vindön hos Nord West & Najad. Här kan besökarna få en rundvandring i produktionslokalerna och se hur båtarna byggs, säger Patric Borén, projektledare hos Sweboat för Öppna Varv.

I Henån har Bavia Yacht öppet hus och i Kungsviken visar Malö Yachts sina modeller.

Rundvandringar anordnas även hos Hallberg-Rassy i Ellös hela helgen. I Ellös finns förutom Hallberg-Rassys egna båtar över 110 båtar från inbjudna företag.

– En annan nyhet är att tältbyn har utökats och nu rymmer hela 90 marina tillbehörsutställare. Detta gör att Öppna Varv bekräftar sin ställning som västkustens största flytande båtmässa med över 150 visade nya båtar i fyra hamnar på Orust, säger Patric Borén.

Öppna Varv är öppet för publiken kl. 10–18 den 24–26 augusti. Det är fri entré och fri parkering.

Öppna Varv arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund i samarbete med varven på Orust; Hallberg-Rassy Varvs AB i Ellös, Malö Yachts AB i Kungsviken, Nord West & Najad AB på Vindön samt Orust Kommun.

Mer information och utställarförteckning finns på www.oppnavarv.nu

Nya utställare på Öppna Varv
Bland de drygt 100 anmälda båtarna i Ellös finns en hel del nya utställare:
Agapi
Anytec
Diamond Yachts (Solaris)
Forbina
KGK Motor, (AMT, Beneteau, Capelli)
Life Yachts
Marinmäklarna (Grand Banks)
M-Craft Boats
Micore
Scandica of Sweden
VILM Yachts
Wan Wijk

Nyheter på Öppna Varv
Allures 45
Anytec 860 Cab
Beneteau Oceanis 45
Delta 26 Open
Fabola Diva 24 DC
Faurby 424E
Forbina 42 Fly
Hallberg-Rassy 412
J/111
Malö 37, 40 och 43
Nord West 430
RM 1260
Saga 365
Salona 35
Stormer Tugboat 70
SwedeStar 415
Viksund 395 St Cruz
Vilm 37
Vilm 41 DS
X-Yachts Xp 50

Najad och Nord West på Vindön
På Vindön visas både motor- och segelbåtar nos Nord West Najad under Öppna Varv 24–26 augusti.
– Vi kommer att visa Najads och Nord Wests modellprogram samt de begagnade båtar som vi har till salu. Besökarna kan få en guidad rundvisning i produktionen, säger Jessica Martinsson på Nord West Najad.
– Kommer man båtvägen finns gott om gästplatser i marinan. Det kommer även att finnas möjlighet för att köpa en lättare lunch.

60 båtar i sjön hos Kornhalls Varv
På Båtmässan i Kornhall 24–26 augusti visas ett stort antal båtar.
– Vi har som vanligt ett bra startfält inför mässan med cirka 60 båtar i sjön och ett antal utställare på land. För besökarna blir det även servering, mat, dryck och musik, säger Stefan Hellman på Nya Svensk Båtcenter AB.
www.batmassa-kornhall.se

Bilden: Öppna Varv i Ellös på Orust.