22 augusti, 2012

Skokloster Offshore Race & Event hålls kommande helg

Nu närmar sig Skokloster Offshore Race & Event 2012 med stormsteg, den 25-26 augusti blir det båtracing och aktiviteter för hela familjen.

I slutet av augusti förra året återupptogs den gamla traditionen från tidigt 1980-tal med offshore båtracing utanför Skokloster och det var verkligen full fart på Skofjärden. Skokloster Offshore Race & Event 2011 blev en riktig folkfest med ett 70-tal racerbåtar som tävlade i olika klasser och massor av aktiviteter för hela familjen. Omkring 4000 besökare första dagen måste ses som en succé.

Utöver spännande båtracing kommer du som besökare att kunna ta del av ett stort utbud bestående av bl.a. mässområde med försäljning och många intressanta utställare, god mat och dryck samt bilutställning med Svenska Miataklubben, Bålsta Car Club och Club Corvette. Om du söker en häftig upplevelse finns möjlighet att själv följa med på en åktur i en snabb ribbåt, se Skokloster från ovan i en helikopter, åka Stridsbåt 90 eller prova att köra Segway.

Sjuttonmannabandet Rockford bjuder på skön livemusik under lördagen och på söndagen tar The Phones över scen och mikrofoner. På lördagen får vi också besök av Vattenmannen & Speed (kända från UR) som underhåller stora och små både från scenen och i publikvimlet. Om barnen mot förmodan tröttnar på att titta på snabba båtar kan de få sitt ansikte målat, roa sig med att titta på djur hos Skokloster Slott Djur och Trädgård eller hoppa i hoppborgen.

Det kommer även finnas möjlighet att besöka Skoklosters slott som tack vare sin arkitektur, intakta interiörer och de stora föremålssamlingarna anses vara ett av Europas främsta barockslott.

Välkommen att uppleva ännu en oförglömlig båtracinghelg i Skokloster!
Mer information: www.skoklosterrace.se