14 augusti, 2012

Tre VM-guld på en helg för svenska racerbåtförare

Det har aldrig hänt förr och det kan aldrig hända. Men det har hänt. Under en och samma helg har svenska racerbåtförare kört hem tre = tre VM-guld. Svenska Racerbåtförbundets egen målsättning är att våra förare ska köra hem ett VM Guld om året. Det slogs med råge bara under helgen.

Nya Världsmästare är:

Roland Sjögren och Erik Stark, kör tillsammans Thundercat klassen.

Rolle Sjögren från Vaxholm har tidigare fler VM & EM medaljer samt Världsrekordet för klassen. Det här var hans första VM Guld i Thundercat. Det var en oerhört jämn tävlingsvecka i Norge där avgörande föll i finalkörningen där han med djärvhet, skicklighet och god taktisk förmåga klarade av att vinna.

Erik Stark vann den tredje VM-deltävlingen i Formel 2 och är där redan klar Världsmästare, även om en deltävling återstår.

Erik Stark från Täby utanför Stockholm, vann tidigare i år Stockholms GP i F2m, trots att han kraschade dagen innan. Därmed försvarade Erik sin titel från ifjol i denna klass som är den snabbaste vi kör i Sverige.

Anton Wigarthsson vann VM för GT 30.

Ifjol vann unge Anton från Kil Europamästerskapet för klassen. I år har han genom seriös satsning bland annat genom RF Elitsatsning utvecklats vidare och tog i Finland sin första VM titel.

Info: www.svera.org