7 augusti, 2012

Pontus Andersson årets ROC-mästare på Jetski

Återigen var det i Sveriges reservhuvudstad Karlsborg som 2012 års ROC-mästare skulle utses och det blev en upprepning – Pontus Andersson får nu en ny inskription i ROC-priset.

Tävlingen lockade 54 förare, många förare deltog i flera klasser så i de åtta klasserna blev det hela 80 startande som körde i strålande solsken på lördagen.

I den populära FUN-klassen körde bland andra Thomas af Klinteberg, Almöns Jetski Academy som vann finalen mot Adde Jansson från Askersund.

Bland FUN-förarna hittade vi två av Sveriges mest kända bilracing förare. Båda tävlar för VOLVO teamet POLESTAR och visade sig ha riktiga vinnarskallar. Mästerskapsledaren i TTA-serien, elitserien i Racing, Fredrik Ekblom slutade på en 7:e plats i finalomgångarna. Team-kamraten Thed Björk hamnade längre ned i listan.

Vintage klassen fylldes med gamla härliga maskiner. Finast var nog Mats “Harra” Örtendahls JS550 från början av 90-talet , en nästan oanvänd maskin som Harra lyckats hitta och dagen till ära lät gamle kombattanten Mattias ”matson” Dahlgren köra.

Till slut var det SM-klassernas tur att avgöra sina race i Vätterns fina vatten. Dagens uppkörning såg vi i Lite klassen där Jessica Borgström kvalade in som åtta, men eliminerade bort konkurrent efter konkurrent. Till sist blev hon utslagen av Norske gutten Stian Schjetlein som därmed fick uppgiften att möta kvalettan Marcus Engvall. Marcus slog till med två raka segrar vilket resulterade i en andraplats för Norges elitförare.

Sist ut var GP-klassen, nu var det dags för Pontus Andersson att starta upp sin 170 hästars Hydrospace som han kvalade in till förstaplatsen. Först skulle det avgöras vem som eliminerade sig upp att möta Pontus. Liksom förra året var det Gävles stolthet Marcus Engvall som fick det tvivelaktiga nöjet att med en 80-hästars Lite maskin möta Pontus i bäst av tre åk. Pontus gjorde processen kort med två raka segrar och eftersom dessa förare även hade de två bästa tiderna i finalomgångarna var det mellan dessa två ROC-titeln avgjordes.

För andra året i rad står nu Pontus Anderssons namn inskrivet i det ärofyllda vandringspriset.

Info: www.svera.org