7 april, 2015

Ny backkamera gör det enklare att hitta och följa körinstruktioner

Varje år sker tusentals olyckor i samband med backning eftersom det är svårt att se vad som finns bakom sitt fordon. Genom att möjliggöra anslutning av backkamera till de enklare navigatorerna gör Garmin denna viktiga teknik tillgänglig för fler förare. BC 30TM backkamera säljs separat och ger en tydlig bild från området bakom fordonet. Den nya Essential-serien har också flera navigationsfunktioner som tidigare endast funnits tillgängliga i de mer exklusiva modellerna, som Garmin Real DirectionsTM, Direct Access och Foursquare®data.

– nüvi Essential har länge varit vår mest sålda serie bilnavigatorer, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

– Dessa fristående navigatorer har alltid erbjudit kvalitetsupplevelser och nya funktioner gör det ännu enklare att ta sig fram i trafiken. Miljontals förare har nu också möjlighet att uppgradera sitt fordon med backkamera för att enklare undvika kollisioner vid backning.

Backkameran BC 30 monteras på bakre delen av ditt fordon och är tåligt nog att stå emot de tuffaste väder. Om kameran är ansluten till backljuset visar navigatorn kamerabilden när du lägger i backen (och växlar tillbaka till navigationsläge när du lägger i växeln igen). Om inte räcker det med en enkel knapptryckning för att växla mellan kamera och navigationsläge.

Nya Essential-serien har flera funktioner som inte funnit på den här serien tidigare och som gör det enklare än någonsin för dig att hitta rätt väg. Exklusivt för Garmin finns Real Directions som guidar dig på ett naturligt och intuitivt sätt. Funktionen använder kända landmärken, byggnader, trafikljus och stoppskyltar för att ge körinstruktioner. T.ex. Säger den ”sväng höger vid Statoil” eller ”sväng vänster vid trafikljuset”. Dessutom har de nya enheterna miljontals förinstallerade platser från Foursquare så du kan hitta och utforska nya och populära företag, butiker, restauranger eller andra destinationer. Du kan enkelt söka efter Foursquare-platser via menyn och ”Vart?” För att få vägbeskrivningar.

Direct Access är en ny funktion i Essential-serien som hjälper dig att navigera till komplexa destinationer som köpcentrum och flygplatser. Du kan enkelt söka efter restauranger och butiker inne på ett köpcentrum eller terminaler och biluthyrningar inne på en flygplats. Navigatorn guidar dig till ingången som är närmast slutdestinationen och talar om var den finns. T.ex. Åhlens finns innanför på övre plan.

Ytterligare funktioner som finns med är Lane Assist som tar dig säkert genom komplexa korsningar och avfarter, School zone och fartkameror samt Up Ahead som informerar om närliggande intressanta platser. Enheterna visar även gatunamn, hastighet, aktuell hastighetsgräns och ankomsttid.

2015 års Essentialserie finns med 5 och 6 tums vändbara skärmar så du själv kan välja hur du vill ha karta och information presenterad. Enheterna kommer med Livstids kartuppdateringar1.

Nya Essential-serien finns tillgänglig nu till ett rekommenderat cirkapris på 1 399: – (nüvi 57LM) och

Pris 1 699 kr (nüvi 67LM). BC 30 backkamera har ett rekommenderat cirkapris på 1 599 kr.

Info: www.garmin.se