16 mars, 2015

Team SCA rustade i Helly Hansen

Team SCA är det första damlaget som har tagit sig an att genomföra det fruktade Volvo Ocean Race. Seglingen avgår från Auckland-Itajaí och avslutas i södra Brasilien, ett 20 dagar långt äventyr med utmaningar som knivskarpa Antarktiska vindar, gigantiska isblock och migrerande valar.

Tjejerna är utrustade med Helly Hansens Aegir Ocean Dry Suit och Boot Gaiter, en överlevnads dräkt och stövlar speciellt framtagen för att klara av alla utmaningar och väderkomplikationer som råder ute till havs. Dräkten kommer vara en avgörande faktor för tjejerna när de ska stå emot de hårda förhållandena.

Paradprodukten är Aegir Ocean Dry Suit, en extremt avancerad och skyddande heldräkt som är både vattentät och andas. Dräkten är försedd med noga utvalda material av Helly Hansen® professional-material som är utformade för att klara av de tuffa väderförhållandena som råder ute till havs. Dräkten är utrustad med en fleecefodrad krage och en justerbar huva med tydliga reflexer för att ge ett maximalt skydd mot kyla och synlighet ute till havs.

För ett maximalt skydd, kompletteras heldräkten med Aegir Ocean Boot Gaiter, en knähög stövel framtagen för professionella seglare. Med dessa får seglarna det ultimata väderskydd, grepp, isolering och komfor som krävs för att hålla sig torr om fötterna. Stövlarna är helt vattentäta och utrustade med en skyddande slitstark damask. Sulan är tillverkad av Helly Grip gummi som gör den både flexibel och extremt grepp-vänlig på hala däck.