22 mars, 2013

Riviera bygger ny SUV för sjön – 565 SUV

Riviera i Australien satsar hela tiden på nya modeller för att öka sin försäljning, som har varit relativt bra även under de senaste årens turbulens. Företagets designteam lägger nu sista handen vid sin senaste modell i den nya så kallade SUV-serien, Riviera 565 SUV. Båten kommer att lanseras i maj vid Riviera Festival of Boating, som hålls samtidigt som Sanctuary Cove International Boat Show.

Riviera 445 SUV mottogs med stor entusiasm av kunderna och såldes på några månader i åtta exemplar runt om i Australien. Företaget medverkar även på internationella båtmässor i USA och Europa och har haft en bra försäljning även här med sina välbyggda båtar. I många fall är de utrustade med olika kombinationer av Volvo Pentas motorer, inte sällan med IPS-installationer.

Riviera har 33 års erfarenhet av båtbyggeri och den nya 565 SUV sägs ha mycket av företagets tradition i sin konstruktion. Det är en yacht för riktig ”blue water cruising” i en båt utan stor flybridge men med en fräckt designad kupé. Linjerna påminner om Rivieras serie med Offshore Express och även Sport Yacht. Båten är designad på samma plattform som företagets 53 Enclosed Flybridge.

Båten har tre kabiner och två badrum. 565 SUV har flexibla boutrymmen med sovmöjligheter för sex till åtta vuxna. Ägarhytten har en extra stor dubbelbädd, stora fönster i skrovsidorna och som tillbehör möjlighet för extra ventiler för den som behöver mer luft och ljus. En 32 tums TV och DVD-spelare är standard.

Designen framhävs speciellt av den ganska låga hardtopen, som har två stycken manuellt hanterade glasdörrar och solluckor, som ger mycket ljus till salongen.

Vid förarplatsen finns gott om plats för elektroniska instrument, inklusive tre skärmar, kontroller och Volvos joystick. Där finns även fyra förarstolar i hög kvalitet, varav två stycken kan snurras 180 grader.

Midskeppstankens kapacitet på hela 3 500 liter diesel, ger båten med dubbla Volvo Penta IPS 900 en räckvidd på cirka 390 Nm. Båten har en marschfart på 23–25 knop och en toppfart på över 30 knop.

Riviera bygger 15 olika motorbåtsmodeller i storlekar från 36 till 75 fot i serierna Flybridge, Sport Yacht, Offshore Express och den nya SUV-serien. Under 2012 firade Riviera sjösättningen av sin 5 000:e båt, en 445 SUV.

Riviera bygger även motorbåtar under varumärket Belize Motoryachts.

Info: www.riviera.com.au