22 mars, 2013

Maersk Line satsar på Korea

Slingan till Busan i Korea kommer att trafikeras av fartyg i PS klassen, såsom Emma Maersk. I takt med att de nya fartygen, så kallade Triple-E, börjar levereras till sommaren, kommer även de att trafikera Korea.

För att möta efterfrågan från marknaden, lägger Maersk Line till Busan i Korea, som ett anlöp på direktservicen till Fjärran Östern. Det är en unik service för svenska exportörer och importörer, då vi som enda rederi kan erbjuda direktanlöp från Göteborg till Korea. Att skeppa direkt innebär att godset går från Europa till Fjärran Östern, utan någon omlastning. På så sätt minskas risken för förseningar eller andra oförutsedda händelser. I den senaste mätningen av det oberoende konsultföretaget Drewry, var 100% av våra fartyg mellan Asien och Europa i tid.*

Redan nästa vecka avgår Maersk Essen från Göteborg och är framme i Busan 41 dagar senare. Maersk Line använder sig av Busan Port Terminal, som är strategiskt belägen för att kunna hantera godset så effektivt som möjligt.

”Korea tillhör en intressant och expansiv region. Att vi nu kan erbjuda marknaden en unik och direkt service från och till Busan stärker våra kunders konkurrenskraft ytterligare”, säger Joakim Palm, försäljningschef för Maersk Line i Sverige. ”Busan är även en viktig knytpunkt för vidare transport till Japan och Ryssland. Det gör att vi nu även kan erbjuda konkurrenskraftiga transittider till hamnar i Japan och Ryssland.”, säger Joakim Palm.

Att skeppa med Maersk Line är även ett sätt att minska den negativa påverkan på närmiljön. I genomsnitt släpper en containertransport mellan Korea och Sverige ut ca 25% mindre koldioxidutsläpp än snittet på Europa-Asien rutten. Lokalt minskar vi påverkan exempelvis genom att frivilligt växla till ett bättre bränsle en bit utanför Göteborgs Hamn och på så sätt reduceras svavelutsläppen med 90% på sträckan mellan Vinga och Göteborgs Hamn.

För närvarande trafikeras slingan av våra största fartyg i PS-klassen. I takt med att de nya fartygen, så kallade Triple-E börjar levereras till sommaren kommer dessa att sättas in på slingan. Detta kommer ytterligare att sänka utsläppen, då de kommer att släppa ut 50%mindre CO2 än snittet på rutten Europa-Asien, så att våra kunder kan skeppa sitt gods med minsta möjliga påverkan på miljön.

För mer information om vår Busan-service samt transittider, se våra service kartor här:

AE10 ruttens 14 hamnar:
Gdansk – Aarhus – Göteborg – Bremerhaven – Rotterdam -Port Tangiers – Singapore – Yantian – Hong Kong –Busan – Kwangyang – Ningbo – Shanghai -Tanjung Pelepas