21 mars, 2013

Suzuki lanserar Joystick Control System för utombordare

Nu kommer ett joysticksystem för utombordsmotorer från Suzuki. Det japanska företaget annonserar att de har ett sådant system under utveckling. Nyheten publicerades tidigare i mars på Japan International Boat Show i Yokohama. Till en början introduceras det för de allra största motorerna.

Suzukis nya joysticksystem ska integreras helt med Suzuki Precision Control, företagets fina elektroniska reglage. Det är ett så kallat ”drive-by-wire” system, som kommer att finnas tillgängligt för Suzuki DF250AP och flaggskeppet DF300AP.

Under Japan International Boat Show visade Suzuki en prototyp av systemet tillsammans med ritningar som visar hur det fungerar och dess komponenter.

Enligt Suzuki kommer det nya systemet att ge ökad kontroll och manövrerbarhet till båtar, särskilt i hamnar och övriga trånga passager där det är bra att kunna förflytta båten med små marginaler.

Mer information om Suzukis nya Joystick Control System ska, enligt en pressrelease, publiceras senare i sommar. Företaget har utombordsmotorer på 2,5–300 hk.

Info: www.globalsuzuki.com