5 september, 2012

Premiär för SwedeStar 415 på flytande båtmässor

Den nya svenska segelbåten SwedeStar 415 har haft premiär på de flytande båtmässorna på Orust (Ellös) och i Gustavsberg. Nu är det även dags för norsk premiär, vilket sker på norra Europas största flytande båtmässa utanför Oslo. Mässan hålls kommande helg.

Pressmeddelande:

Lidköpings Båtsnickeri AB premiärvisar sin nya 41-fotare, SwedeStar 415 i Ellös på Orust, Gustavsberg i Stockholm och Sandvika i Oslo. Konstruktör är Håkan Södergren, som också har ritat föregångaren, SwedeStar 370.

Tre Båtar i En – Familj, Cruising och Regatta
SwedeStar 415 är en uppföljare till SwedeStar 370, som varvet introducerade 2006. SwedeStar 415 är av samma koncept, men erbjuder genom sin storlek, mer komfort och fart. Linjerna är eleganta och moderna, som kombinerar goda segelegenskaper (Lys ca 1,37) med trygghet, säkerhet och funktion. Avsikten är ett brett användnings-område för familj-, cruising- och regattasegling. Det ger ägaren möjlighet att anpassa båten, när familjen, tiden och intressen förändras.

Funktionen och säkerheten följer samma koncept som SwedeStar 370. Du rör dig obehindrat ombord på ett rent däck, flushade skylights, dolda kontrollinor till sittbrunn och brett skarndäck. Peke i fören och en öppning i aktern – som kan stängas till – gör det lätt att komma av och på båten. Sittbrunnen är lagom stor och rymmer 6 personer runt sittbrunnsbordet. Hon seglas enkelt av en till två personer. En ratt (dia 140cm), ger en enkel och direkt styrning med fingertoppskänsla. Det är förberett för vindruta.

Svensk båtbyggartradition. Inredningen tillverkas i det egna snickeriet i Lidköping i en mycket hög kvalitet, helt jämförbar med de berömda Orustvarven. Madrasser och dynor är 12 cm tjocka. Träslaget är mahogny, men erbjuds som tillval också i ek eller teak.

Standardbåten är fullt semesterklar, utrustningen riklig och omfattar bl. a. elektrisk självslående rullfock integrerad i stäven, Tape-Drive segel, elektrisk toalettsits, LED-belysning, batteriladdare, 230 voltsystem, värmare, kyl, dusch, varmvatten, logg, lod, vind mm. Även valet mellan 2 eller 3 kabiner, traditionellt navigationsbord eller stånav, ingår utan tilläggskostnad.

Teknisk specifikation
Längd 12,61 m
Längd i vattenlinjen 11,30 m
Bredd 3,75 m
Djupgående 2,07 m
Vikt 8,2 ton
Blyköl 3,3 ton (41%)
Storsegel 55,3 m2
Fock (självslående) 38,2 m2
Motor Volvo 40 hk/segelbåtsdrev
Masthöjd över vattnet 19,65 m

Info: www.swedestar.se