5 augusti, 2012

Nytt TV-program om segling – Seglingens Grand Prix 2012

Den 8 augusti visas det första programmet av Segling – Seglingens Grand Prix 2012 i TV4 Sport. I fokus står kappseglingstävlingar i Volkswagen X-35 Cup, Audi Dragon Cup och SeaCart 26 Multi Cup. Inslag från internationell segling och reportage om seglingseliten visas också.

Inspelningarna av programmet ”Segling – Seglingens Grand Prix” är i full gång. Monday Production och exekutiv producent Andreas Odén följer kappseglingarna. Programmet kommer sändas onsdagar 22.00 i TV4 Sport. Totalt produceras 8 halvtimmeslånga program med sammandrag från Sveriges kappseglingssäsong.

Det blir fram för allt sammandrag från Whyshore Yachting & Marketings tre cuper Volkswagen X-35 Cup, Audi Dra-gon Cup och SeaCart 26 Multi Cup samt presentationer av teamen, mid-season round up, inslag från Americas Cup och mycket mer som visas.

– Det här är en möjlighet att komma nära kappsegling som håller väldigt hög klass. Det känns också väldigt kul att det produceras ett tv-program som bygger på just svensk kappsegling. Vi kommer att få se delar av svensk seglingselit, kommenterar Klabbe Nylöf VD på Whyshore Yachting & Marketing.

Programmet blir som att följa en fotbollserie på TV, med återkommande lag som möts i olika Grand Prix/matcher och på olika arenor. Finalen är gemensam för alla tre cuper och håller till på Riddarfjärden 21-23 september i Stockholm Sailing Grand Prix. Inspelningarna pågår från säsongen 2012 och målet är att skapa ett kvalitativt, tävlingsinriktat seglingsmagasin med mycket spänning i.