2 augusti, 2012

Roslagsloppet 50 år –Årets största båtfest

Roslagsloppet är ett av världens äldsta och största racerbåttävlingar. En tävling som erbjuder något för alla, med farter upp mot 100 knop. Allt från Thundercats, snabba gummibåtar, vattenskotrar och toppmoderna fartvidunder till klassiska veteranbåtar och vanliga standardbåtar.

Med fler än 200 anmälda båtar till det femtionde Roslagsloppet så har Öregrunds Racerklubb, ÖRK, fullt upp med förberedelserna inför detta enorma startfält.

Fredagen den 3 augusti sker den obligatoriska besiktningen och förarmötet utanför Sjöhistoriska museumet i Stockholm. På gräsplanen och i vattnet visar alla förarna upp deras ekipage för allmänheten och det bjuds på prova-på åkningar samt uppvisningar av thundercats, jetskis och andra båtar. Passa på att gå runt bland 50 års racinghistoria!

Starten går sedan på lördag den 4 augusti i marchfart från centrala Stockholm till Trälhavet utanför Åkersberga där den officiella starten för Roslagsloppet går kl 10.30.

De första tävlanden beräknas gå i mål utanför Öregrund redan kl 13.30 där de möts av Öregrunds festivalvecka, Båtveckan, och tio tusentals åskådare.

Årets största båtfest börjar alltså vid Sjöhistoriska museumet den 3 augusti kl 10.00 och festligheterna fortsätter sedan långt in på småtimmarna på lördag den 4 augusti i Öregrund med marknad, musik och underhållning.

Mer info hittar ni på:

www.roslagsloppet.com

www.båtveckan.se