8 juli, 2012

Premiärtur för Princess Yachts största båt hittills

Engelska Princess Yachts har haft premiärtur med sin största yacht hittills, den helt nya Princess 40M. Yachten annonserade första gången för tre år sedan av det Plymouthbaserade varvet och efter en lång tid av planering och byggnation är nu alltså skrov nummer ett färdigt och på väg till sin hemmahamn på varmare breddgrader.

Princess 40M är den största serieproducerade yachten någonsin i England. Skrovet är troligen det största vakuuminjicerade skrovet i sitt slag i världen. Princess har använt denna metod tidigare också och drar nu fördelarna av vakuuminjicering även för sina större skrov.

Princess Yachts var först av de europeiska varv som bygger större yachter med att få ISO 14001 miljöcertifiering 2010. Nyligen fick för företaget även den nya notifieringen RINA Green Plus (Y) för hela sin flotta under 90 fot.

Princess 40M är en 130-fots yacht med tre däck och plats ombord för upp till tolv gäster i lyxiga kabiner. Dessutom finns det plats för åtta personers besättning. 40M är den andra båten i denna serie, som startade med 32M som hade sin premiär på London International Boat Show 2011.

Skrov nummer två är redan under byggnation i Plymouth, och skrov nummer tre är färdigt vad gäller vakuminjicering av skrovet.

Princess har mycket starka ägare och håller därför på att förnya sitt varv och modernisera hela sin flotta. De har också haft stora framgångar med sin nya V39, Princess 98 Motor Yacht och den nya Princess 32M, av vilken skrov nummer sju håller på att byggas.