2 juli, 2012

Berntsson Sailing Team seglar Stena Match Cup Sweden

Stena Match Cup Sweden är som vanligt en av årets stora höjdpunkter för Berntsson Sailing Team då teamet på hemmaplan för möjlighet att utmana världseliten inför sponsorer och vänner som samlas i båtar, på klipporna och på läktaren.

Det som gör Marstrand till en av de bästa tävlingarna i VM-Touren är den fantastiska arenan där seglare och publik kan mötas på ett unikt sätt. Tävlingen och dess sponsorer erbjuder alla besökare att se seglingarna utan entré-biljett, vilket inte tillhör normaliteten i ett evenemang av den här storleken. Normalt bjuder Marstrand på det bästa västkustvädret och rapporten för de närmaste dagarna ser lovande ut med mycket sol och fina vindar.

Berntsson Sailing Team har haft ett tufft träningsprogram inför årets Stena Match Cup Sweden och de har jobbat hårt på att finslipa de detaljer som inte riktigt stämde under Korea Match Cup.

I år har teamet kunnat träna mycket på hemmaplan inför Stena Match Cup Sweden och de har fått bra sparring i form av Magnus Holmberg, Reuben Corbett och Viktor Ogeman. Teamet har gått igenom hela vindregistret i allt från riktigt lätt vind till hårdast tänkbara förhållanden. De har också tränat en hel del i höga vågor, vilket kan vara avgörande då den karaktäristiska västliga vinden i Marstrand ofta drar med sig rejäl sjögång.

Årets startfält i Marstrand är som vanligt stenhårt och hela världseliten är på plats.

-Faktum är att alla top 8 rankade teamen i världen är med, så det gäller att prestera på topp hela vägen från start, säger teamets fördäckare Björn Lundgren.

Tävlingen börjar på måndagen vid 11:30 och håller på fram till lördag eftermiddag då finalseglingarna går av stapeln. Följ seglingarna online på www.wmrt.com och på www.stenamatchcupsweden.com