29 juni, 2012

Stena återvinner tid och ger till Kusträddarna

Kan man återvinna tid? I återvinningsbolaget Stena Recyclings ögon är det fullt möjligt. I en kampanj i samband med Stena Match Cup på Marstrand tar bolaget återvinningen ett steg längre och satsar på återvinning av tid. Tid som ska användas av Kusträddarna för att rensa våra kuster från skräp.

Mellan den 2:a och 7:e juli lockas besökare och elitseglare från hela världen till det årliga seglingsevenemanget, Stena Match Cup, på Marstrand utanför Göteborg. I samband med detta går Stena Recycling ut med kampanjen ”No time to waste” där varje besökare räknas i kampen om en mer hållbar utveckling.

– Vi är redan branschledande på att återvinna allt från gamla kylskåp och tidningar till tv-apparater och spillolja. Hela vår verksamhet bygger på innovativ återvinning. Nu är det dags att ta återvinningen till en ny nivå. Med glimten i ögat vågar vi påstå att vi nu också kan återvinna din tid, säger Lovisa Andersson projektledare för Stena Match Cup Marstrand.

­– Det här blir premiär för No time to waste och återvinning av tid, men i fortsättningen kommer vi använda konceptet på andra håll också där vi vill vara med och stötta goda initiativ för miljön, återvinning och resurshushållning.

Så går det till
Med ett livesänt räkneverk på Marstrand och på webbsidan www.stenarecycling.se/notimetowaste kan man följa hur antalet besökare och deras timmar på ön stiger under veckan. Slutsumman återvinns och skänks till Kusträddarna – ett kampanj inom Håll Sverige Rent som syftar till att städa kusterna och manifestera mot nedskräpning.

– Så kort och gott, besökarnas tid på Marstrand blir ett bidrag till renare kuster. Ju fler besökare på Stena Match Cup, desto mer tid och resurser till Kusträddarna. Därför hoppas vi såklart att extra många passar på att åka ut till Marstrand, säger Lovisa Andersson.

– Med No time to waste-kampanjen sätter vi fokus på nedskräpningen i den marina miljön inför sommarsäsongen. Mycket av skräpet som hamnar i vikar och på stränder är egentligen en resurs som kan återföras till kretsloppet om det tas om hand och återvinns.

Kampanjen kommer synas i annonser i dagspress, på webben, på Stena Recyclings fordon och reklamskyltar på Marstrand.

Följ återvinningen av tid på www.stenarecycling.se/notimetowaste